Liberalii renunţă la „măcelărie” şi pregătesc dizolvarea CL

Liberalii din CL  pregătesc noi surprize electoratului din Râmnic, vor să blocheze ascensiunea actualului interimar Gigi Matei la un nou mandat prin dizolvarea Consiliului Local. Planul a fost făcut în urmă cu un an, dar liberalii nu s-au putut desprinde de indemnizaţiile de şedinţă.

În 20016 au promis că vor încerca să postească la banii publici  6 luni de zile, dacă vor fi incluşi din nou pe  listă. Primarul Gigi Matei nu crede că liberalii îşi vor pune planul în aplicare din cauza luptelor interne din  noul PNL, partid format din două partiduleţe mai mici, locurile din CL şi CJ urmând să fie împărţite frăţeşte.

Eduard Vîrlan vrea să demisioneze… din nou, după Revelion, să-i „intre” şampania. Ideea i-a venit vineri,18 decembrie, după cea de-a doua şedinţă extraordinară iniţiată de Executivul Primăriei din cauza boicotului organizat de consilierii PNL şi independenţii lui Mircia Gutău, boicot prin care Râmnicul putea să piardă 350 miliarde lei vechi şi echipa de handbal HCM Râmnicu Vâlcea.
În şedinţa de joi, 17 decembrie, grupul consilierilor PNL a refuzat să voteze acordarea sumei de 3, 4 miliarde de lei  vechi pentru salariile handbalistelor şi proiectele de hotărâre necesare finanţării celor două proiecte demarate în centrul oraşului, proiecte aflate sub semnătura viceprimarului liberal Eduard Vîrlan care s-a trezit faultat chiar de colegii de partid.
Liberalii Gheorghe Ioniţă, Bogdan Pruteanu  şi conservatorul Liviu Boban, fost liberal,  au părăsit sala în momentul votării celor două proiecte fără să-şi dea seama că prin gestul lor îşi vor faulta propriul viceprimar.
Vîrlan a rămas fără replică pe moment, deoarece a fost singurul din PNL care şi-a dat seama că va fi singurul responsabil  pentru  pierderea celor 350 miliarde de lei vechi. După şedinţă, Vîrlan i-a sunat şi le-a cerut să revină asupra deciziei pentru că „din cauza prostiei lor riscă să fie scos vinovat pentru pierderea banilor şi sabotarea celor două proiecte”.
Telefonul viceprimarului a avut efectul scontat, la două minute de la convorbire, cei trei au cerut Executivului organizarea unei şedinţe de îndată pentru repararea gafei.
Şi aşa s-a ajuns la şedinţa din data de 18 decembrie, dată la care Vîrlan trebuia să depună la Craiova documentaţia celor două proiecte.
În cadrul aceleiaşi şedinţe, independenţii lui Mircia Gutău şi cel al lui Romeo Rădulescu au votat alături de PSD acordarea celor 3,4 miliarde de lei pentru salariile handbalistelor.
Liberalii au refuzat să voteze pe motiv că plecarea prin demisie a preşedintelui Toma Pleşa de la conducerea echipei nu rezolvă situaţia echipei, dimpotrivă.
Fostul preşedinte al HCM Râmnicu Vâlcea este acuzat de grupul liberal de fraudarea bugetului. Pleşa a fost acuzat că a păpat 22 de miliarde de lei vechi într-un singur an, în condiţiile în care  jucătoarele  au rămas neplătite pe ultimele trei luni ale anului. Liberalii susţin că Pleşa a încărcat de „zece ori”cheltuielile de cantonament pentru a-şi umfla contul personal, toate cantonamentele fiind făcute la vila sa de la Braşov.

 

Viceprimarul  Vîrlan anunţă  că demisionează, după Revelion… Matei nu crede că liberalii pleacă de la „Măcelărie”

 

După şedinţa de vineri, viceprimarul Vîrlan a anunţat că-şi va da demisia, dar după Anul Nou. Aceasta ar fi cea de-a doua tentativă, poate a treia îi iese.
„O să-mi dau demisia din funcţia de viceprimar pentru că nu se mai poate lucra, pentru că sunt dezamăgit de atitudinea consilierilor locali şi s-au adunat foarte multe lucruri. Dacă aşa au înţeles ei  să nu votăm nişte proiecte şi să pierdem peste 300 de miliarde de lei vechi, asta e. O să mă gândesc dacă demisionez şi din funcţia de consilier local. Am anunţat deja conducerea partidului despre demisia mea, am anunţat şi colegii. Nu sunt supărat doar pe proprii mei colegi de partid, sunt supărat şi pe ceilalţi consilieri. Oricum vor fi multe surprize în viitor… ”, a declarat Eduard Vîrlan.
Declaraţia acestuia a venit după un scenariu fabricat în PNL pentru scoaterea lui Matei din Primăria Râmnicului, scenariu prin care la începutul anului viitor liberalii ar urma să-şi dea demisia în bloc din CL. Primarul interimar Gigi Matei a declarat că nu-şi face probleme în acest sens, deoarece până acum n-a văzut nimeni „câine   plecat de la măcelărie”.
Dizolvarea CL  ar aduce deservicii majore consilierilor locali în primul rând, toţi sunt abonaţi la banii statului atât prin indemnizaţiile de şedinţă, cât şi prin banii încasaţi din CA şi AGA. Niciunul nu-şi permite să renunţe la un salariu mediu, unii chiar la mai mult, doar pentru a-l scoate pe Matei din Primăria Râmnicului care, prin lege,  ar urma să fie condusă de secretarul Ion Didoiu. Un astfel de scenariu a fost vehiculat şi în primăvară, dar liberalii au renunţat la el din motivele expuse foarte plastic de primarul interimar.
Scenariul ar putea deveni posibil doar dacă independenţii lui Mircia Gutău şi consilierii PNL ar accepta să renunţe la bani pe ultimele şase luni de zile de mandat în speranţa că vor reveni pe funcţii după alegerile locale, un scenariu greu de crezut în condiţiile în care au început să  se bată între ei pentru ocuparea unui loc pe listă.

 

Consilierul, handbalistele şi porcul de Crăciun

 

Consilierii de Dreapta din CL al Râmnicului  fac lucruri trăsnite, conştienţi de faptul că prin refuzul iniţial de a suplimenta bugetul echipei municipale de handbal cu 3,4 miliarde de lei vechi, pentru plata salariilor le lasă fără bani de sărbători, săptămâna trecută au încercat să le ajute pe handbaliste să-şi organizeze agapa de Crăciun. După ce liberalii le-au tăiat banii de salarii, consilierul conservator  Liviu Boban a promis handbalistelor că le va face rost de un porc, ca  sponsorizare, pentru organizarea petrecerii anuale de Crăciun. Promisiunea a făcut deliciul întregului CL prin ineditul ei, deoarece nimeni nu ştia care e faza cu porcul… ce legătură au handbalistele cu porcul lui Boban.
Unii au spus că este cadou de consolare pentru salariile tăiate, alţii că ar fi un cadou de consolare pentru înlăturarea forţată  a preşedintelui Toma Pleşa de la conducerea echipei
Contactat telefonic, Liviu Boban a declarat că nu e nimic suspect şi că nu are nicio conotaţie politică sau de alt gen: „Nu e nimic suspect în acest gest. Fetele organizează acest chef în fiecare an şi săptămâna trecută îşi  făceau probleme,  le-am promis că le obţinem noi porcul printr-o sponsorizare de la firma Diana. Asta a fost tot.”
Deci, porcul este un cadou de Moş Crăciun din partea firmei Diana şi nu are nicio legătură cu intenţia liberalilor de a politiza echipa prin numirea unui membru de partid în fruntea ei în persoana lui Lucian Tănăsescu.
Primarul Ion Gigi Matei a declarat că a auzit că Tănăsescu ar putea fi varianta PNL pentru preluarea preşedinţiei echipei, dar că speră ca informaţia să nu se confirme, altfel se va alege praful de echipă, deoarece liberalul nu are nicio legătură cu handbalul.
„Bugetul a trecut imediat după ce preşedintele echipei şi-a dat demisia. Deja e bătaie mare între candidaţii Boban şi Tănăsescu, doi oameni care n-au nimic de-a face cu handbalul. Să dea Domnul să fie mai bine, dar aşa cum îi cunosc, nu cred.”, a punctat primarul interimar al Râmnicului.
Edilul Râmnicului a promis că banii de salarii vor ajunge luni, 21 decembrie, în contul jucătoarele, nu se ştie  când şi dacă-şi vor mai obţine şi porcul promis de liberali, Boban a declarat că primii paşi au fost făcuţi, finalizarea depinde doar de jucătoare sau de ceilalţi membri ai staff-ului HCM.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *