Miron Popescu, preşedintele PRU Nicolae Bălcescu: „Abia acum trăim genocidul de care l-am acuzat pe Ceauşescu”

După 25 de ani de la Revoluţia din decembrie, mare parte a revoluţionarilor care au participat la misiunile de apărare a principalelor obiective economice ale oraşului consideră că preţul plătit pentru obţinerea libertăţii de exprimare a fost mult prea mare.

Miron Popescu, preşedintele organizaţiei PRU Nicolae Bălcescu regretă amarnic că sacrificiul acelor tineri a fost în zadar, că marea Revoluţie a schimbat o gaşcă de corupţi cu una mult mai rapace, o gaşcă care a distrus România şi i-a condamnat pe români la foame.
„Au murit oameni nevinovaţi, fiecare avea curajul să-şi dea viaţa pentru un trai mai bun, mai fericit, aşa au făcut şi străbunii noştri, să ne fie nouă tuturor mai bine în zilele noastre. Aveţi averi de sute de miliarde, maşini luxoase, posturi şi funcţii cu salarii de zeci de milioane, iar alţii mor de foame, este strigător la cer. Nu vă este milă, domnilor de acei bătrâni, care mulţi au dus-o greu înainte şi acum o duc mai greu. Când îi văd cu acele feţe triste, cu încălţămintea cârpită, bolnavi, fără dantură, slabi şi amărâţi, oare ei îşi merită această soartă a tranziţiei, a tranziţiei care a creat un haos total, corupţie, hoţie, un dezastru economic în care se fură fără măsură, fără frică, se taie pădurile, se exportă fierul din ţară şi tot ce avem de valoare. Va veni vremea să le cumpărăm cu bani grei înapoi.
S-au folosit de noi ca să distrugă această ţară minunată, pentru că aşa cum spunea domnul căpitan Popescu, nu a existat niciun terorist, iar timpul i-a dat dreptate. Ne-a spus încă de atunci, când apăram combinatul, că nu există niciun terorist, că este o diversiune armată, organizată de oameni care vor să destabilizeze ţara, că Ceauşescu tot trebuia să cadă, dar nu în felul acela. Dacă comparăm cele spuse de tovarăşul căpitan Popescu cu cele spune de Ceauşescu în ultimul discurs, pe care l-am înregistrat pe casetă, este clar că cineva a avut interesul să creeze o diversiune, să moară oameni în ţară şi în final să se numească Revoluţie.”, a afirmat preşedintele PRU Nicolae Bălcescu.

 

Libertatea de exprimare i-a condamnat pe români la foame

 

Fostul revoluţionar este convins că românii plătesc acum poliţa executării fostului preşedinte Nicolae Ceauşescu, că au fost ajunşi de blestemele acestuia.
„Ne întrebăm, în fiecare zi, de câţiva ani, cu ce am greşit de trăim aşa de rău în această ţară, ţara tuturor posibilităţilor, ţară unde acum câţiva ani curgea laptele şi mierea, fiecare avea un trai decent asigurat, aveai un loc de muncă, o locuinţă de la stat, puteai să-ţi întemeiezi o familie, aveai curajul şi dragostea să faci mai mulţi copii, aveai totul asigurat, mai puţin libertatea de exprimare, pe care am cerut-o cu toţii, dar care nu te hrăneşte cu nimic, acum a venit timpul aşa de greu că-ţi rogi moartea.
Toate sunt blestemele lui Ceauşescu, sunt sigur de asta, că vai de poporul care-şi omoară conducătorul. Acum avem de suferit genocidul, cum l-am încriminat pe Ceauşescu, acum se întâmplă, căci nu mai poţi trăi de azi pe mâine, salarii de mizerie, lipsa banilor te duce la disperare, la foame şi până la urmă la moarte. Nu ştiu dacă pe acele vremuri duceai grija zilei de mâine, aveai traiul zilnic asigurat, o casă, o sănătate, nu erai stresat că te îmbolnăveşti şi nu ai să te tratezi. Acum mori cu zile.”, a mai afirmat Miron Popescu.

Un comentariu la „Miron Popescu, preşedintele PRU Nicolae Bălcescu: „Abia acum trăim genocidul de care l-am acuzat pe Ceauşescu”

  • 6 ianuarie 2016 la 11:30
    Permalink

    Ce faceti ma cu papagalul asta de Miron Popescu, traseistul politic care s-a mutat de la partid la partid cersind o functie de consilier local si nici in ziua de azi nu a prins ,,giolanul” mult ravnit. Sa-l intrebati pe majestatea sa Popescu Miron intaiul parvenit in comuna Nicolae Balcescu cu care din vecinii sai vorbeste.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *