Pârtia de la Voineasa, sabotată de constructorul Acomin Deva

Primăria Voineasa a primit la sfârşitul anului trecut, în data de 23 decembrie, 17,5 milioane de lei, bani care vor fi folosiţi pentru stingerea datoriilor către constructorul domeniului schiabil Transalpina Ski Resort, firma Acomin Deva.

Banii au fost alocaţi din fondul de rezervă bugetară de către premierul Dacian Cioloş. Tehnocratul a alocat în ultima şedinţă de Guvern primăriilor şi consiliilor judeţene 296 milioane lei pentru plata arieratelor.
Cu toate că firma din Deva şi-a recuperat toate sumele restante, şi are în dotare zece tunuri de zăpadă, a decis să închidă pârtia de la Voineasa pe durata sărbătorilor de iarnă pe motiv că vremea a fost foarte caldă…la Vidra…din cauza lacului. Se pare că în Hunedoara temperaturile au fost pe placul celor de la Acomin Deva, altfel nu se explică faptul că pârtia hunedorenilor a fost deschisă de sărbători.
Niciunul dintre oficialii din Vâlcea nu a vrut să recunoască faptul că firma Acomin a sabotat practic pârtia din Vâlcea pentru a favoriza turismul în judeţul învecinat.
Primarul Gheorghe Stanciu a declarat că situaţia este regretabilă, dar a fost decizia administratorului pârtiei, sabotat la rândul lui de vreme.
„Administratorul s-a pregătit, a dus acolo zece tunuri de zăpadă, dar nu le poate folosi pentru că sus, la munte, este cald, mai cald chiar decât în Voineasa. Pârtia se deschide în momentul în care se vor înregistra -6 grade Celsius pe timp de noapte şi din câte am înţeles abia după Revelion vom avea ceva zăpadă. Ne pare rău că s-a creat această situaţie, mai ales că şi noi avem o pierdere de câteva milioane de lei din cauza faptului că se întârzie deschiderea pârtiei.”, susţine primarul Gheorghe Stanciu.
Pârtia de la Voineasa va deveni funcţională din această săptămână, după vacanţa de sărbători. Administratorul domeniului, un apropiat al fostului ministru Elena Udrea a obţinut autorizaţia pentru asigurarea mentenanţei pentru toate pârtiile din România fără a avea şi personalul necesar pentru asigurarea acestor servicii, astfel autorităţile locale sunt obligate să găsească soluţii de avarie pentru rezolvarea problemelor iminente.

La momentul deschiderii, în 2013, domeniului schiabil din Voineasa a înregistrat un aflux nesperat de mare de turişti, firma Acomin, care asigură şi serviciile de administrare şi mentenanţă, a încasat câteva miliarde de lei bune, toţi banii turiştilor intrând în conturile firmei în baza unui parteneriat public – privat.
Anul acesta, administratorul a decis să saboteze domeniul din Vâlcea în favoarea celui din Hunedoara aflat tot în administrarea sa.
Pentru finalizarea proiectului sunt necesare încă 18 milioane de lei, la atât au fost evaluate lucrările pentru realizarea drumului de acces şi a parcării. Se poate spune că firma Acomin a data ,,lovitura” cu proiectul de la Vâlcea, numai din penalităţile impuse primăriei Voineasa pentru neplata datoriilor a câştigat în instanţa de judecată 12 milioane de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *