Prefectul Cornoiu recunoaşte: România a fost distrusă de politicieni!

Prefectul Dumitru Nicu Cornoiu, cel mai tehnocrat politician al ţării, a lansat săptămâna trecută un atac furibund la adresa guvernelor care au condus România şi a liderilor partidelor politice care au distrus instituţiile statului prin politizarea funcţiilor de conducere, şi nu numai.

Cornoiu a afirmat în cadrul şedinţei Comitetului de Bazin Olt că România a ajuns  în pragul colapsului din cauza politicienilor, a liderilor care împart funcţiile doar pe criterii politice.
„Din experienţa mea spun că instituţiile guvernamentale mai mult încurcă decât să rezolve lucrurile, pentru că acţiunile noastre au fost acţiuni de urgenţă şi evaluarea necesarului nu poate fi făcută decât de cei care le aplică. Bruxelles ne spune să facem ceva fără să avem banii necesari, ne spun să facem lucruri pe care nu le putem face şi nu spunem acest lucru pentru că ne este frică de şefi. Noi  trebuie să fim sub presiunea logicii, nu a ceea ce-şi doresc şefii să audă. Suntem în situaţia în care suntem din cauza… politicii, a politicului care a pus în funcţii oamenii cei „mai buni”, cu ghilimelele de rigoare. Politicienii nu sunt „tehnici”, şi dacă  politicienii  ar fi fost deştepţi, dar nu sunt,  ar lua lângă ei nişte oameni tehnici, că uite am ajuns!”, a precizat reprezentantul Guvernului în teritoriu.
Declaraţia a fost de-a dreptul „şocantă”, ţinând cont de faptul că Dumitru Cornoiu este produsul acestui sistem, datorează întreaga sa carieră profesională celor două partide politice: PSD şi UNPR. Fără carnetul de partid, tehnocratul Cornoiu rămânea un simplu psiholog, cu juma de normă, fapt confirmat de frustrările lansate în şedinţa de la ABA Olt.
Datorită carnetului de partid a fost 15 ani director la AJOFM şi de trei ori ministru secretar de stat, două mandate  oferite de PSD în baza carnetului de partid, unul  oferit de premierul Emil Boc în baza trocului făcut cu UNPR, partid în care prefectul a aterizat după 2009.
Actualmente, DNC este  prefect de Vâlcea, sută la sută „apolitic”, datorită  fostului vicepremier Gabriel Oprea, liderul suprem al  UNPR.

 

CV – ul politic al prefectului “apolitic” Dumitru Cornoiu

 

Până în 1998, Dumitru Cornoiu a fost profesor, şef laborator de psihologie aplicată, şef de birou la D.G.M.P.S.- O.F.M.S Vâlcea şi  psiholog. După această dată a stat un deceniu şi mai bine  la conducerea AJOFM Vâlcea, funcţii deţinute în baza apartenenţei politice la PSD. În perioada  ianuarie 2009 până în  septembrie 2009, Cornoiu a ocupat postul de Secretar de Stat în cadrul  Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale pe  protecţie socială. După o mică pauză, timp în care PSD a plecat de la guvernare şi a trecut în Opoziţie,  a revenit pe funcţie în martie 2010 până în  iulie 2010, ocupând funcţia de  Secretar de Stat în M.M.F.P.S. cu atribuţii în relaţia cu Parlamentul, post oferit de premierul Emil Boc în baza alianţei PDL -UNPR. A fost pus pe liber după patru luni, de acelaşi premier, în contextul deciziei de  reducere a  numărului secretarilor de stat din ministere.
În iulie 2010 – ianuarie 2012 şi-a reluat funcţia de  Director executiv al  A.J.O.F.M. Vâlcea, post ţinut la păstrare pe timpul „pribegiei” în Ministerul Muncii.
În perioada februarie 2012 – mai 2012 a revenit pe postul de  secretar de stat în cadrul Secretariatul General al Guvernului, Palatul Victoria ( SGG), unde s-a ocupat de
„rezolvarea problemelor tehnice ale activităţii Guvernului”.
În perioada mai 2012 – martie 2014 a revenit pe postul de  Director executiv al AJOFM, rezervat pe viaţă, se pare, unde s-a ocupat  de  „urmărirea şi dezvoltarea politicilor şi strategiilor de formare şi ocupare judeţeană.
Din luna martie, tehnocratul Cornoiu a renunţat să mai urmărească şomerii prin judeţ şi a avansat din nou datorită  vicepremierul Gabriel Oprea, şeful său de partid,  care l-a numit prefect de Vâlcea.
Potrivit “promisiunilor” lansate de liberali, mandatul acestuia va expira în luna ianuarie 2016, termen limită stabilit pentru toţi prefecţii şi subprefecţii „apolitici” ai PSD şi UNPR.
Din ianuarie, posturile respective vor fi „mobilate” cu “apoliticii” PNL şi ai aliaţilor politici ai preşedintelui Klaus Iohannis.

 

În prag de Crăciun, Cornoiu le-a urat duşmanilor…de popă…

 

La finalul şedinţei, prefectul şi-a exprimat convingerea că duşmanii săi vor fi eliminaţi pe cale divină… „unii vor fi luaţi de popă… alţii de preoteasă…”, şi a urat  presei prezente „multe satisfacţii financiare, pentru că asta ştiu că vă interesează”, o afirmaţie care i se aplică mănuşă.
Toată directorimea ştie că diplomaţia nu a fost niciodată punctul său forte, chiar dacă se laudă cu un dulap de diplome în psihologie, dar de această dată derapajul  a depăşit limita bunului simţ.
Şi pentru că Dumitru Cornoiu se dă „cel mai curat dintre tehnocraţii ţării”, îi reamintim că membrii familiei sale, toţi înnebuniţi după „satisfacţii financiare”, au fost abonaţi la banii unor  societăţi de pe platforma chimică de unde au luat sume consistente pe nimic.
În 2009, în  primul mandat de secretar de stat,  tatăl său Pantelimon Cornoiu a obţinut la 80 de ani un contract de asistenţă psihologică pentru angajaţii unei societăţi comerciale în valoare de 30.000 lei, plus TVA, iar societatea în cauză era CET Govora, contractul a fost  pe trei luni,  iar societatea avea angajat un psiholog care putea să presteze acest serviciu.
La câţiva ani distanţă, în 2014, culmea după numirea sa ca prefect,  nepoţii  Adina Cornoiu şi Leonard Cornoiu au încasat de la aceeaşi societate, prin firma Oficiali Imperium SRL, aproximativ un miliard de lei vechi pentru „închirierea şi mentenanţa copiatoarelor profesionale  pe o perioadă de 36 de luni”, un contract ilegal.
ANAF a cerut recuperarea prejudiciului fie de la nepoţii prefectului, fie de la cei care au semnat şi parafat ilegal contractul.
Nu ştim dacă nepoţii au restituit vreun leu… termenul prevăzut de ANAF a cam expirat.

Un comentariu la „Prefectul Cornoiu recunoaşte: România a fost distrusă de politicieni!

  • 8 aprilie 2016 la 18:36
    Permalink

    Tot functii publice de conducere ocupa si fiica si ginerele domnului prefect.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *