Contractul colectiv de muncă, principalul obiectiv al Sindicatului 2015 CET Govora

Infiinţată începând din 1 octombrie a.c., formaţiunea numără deja peste 300 de membri, însă are nevoie de mult mai mulţi pentru a deveni reprezentativă

Recent a fost înfiinţat Sindicatul 2015 CET Govora, la iniţiativa unui grup de salariaţi din cadrul CET Govora SA, Prelect SA, Servcet SA şi UMC Berbeşti nemulţumiţi de inexistenţa unui Contract Colectiv de Muncă la nivel de societate (neexistând un sindicat majoritar în cadrul acesteia, aşa cum prevede legislaţia în vigoare). Sindicaliştii nu privesc cu mânie doar spre vechea conducere, ci şi în direcţia liderilor celorlalte patru sindicate, care şi-au dovedit neputinţa (sau lipsa de voinţă!) de a crea un sindicat majoritar prin fuzionarea a cel puţin a două dintre ele. Conducerea noii formaţiuni este asigurată de inginerul Valentin Predonescu (preşedinte), Nicolae Tomoiu (vicepreşedinte) Claudiu Ungureanu (secretar), Constantin Ciobanu şi Florian Copăcel (ultimii doi, membri ai consiliului).

 

Puterea de cumpărare a angajaţilor CET scade în continuu de 15 ani!

 

“Avem mai puţin de trei luni de la înfiinţare, 1 octombrie anul curent fiind data hotărârii judecătoreşti de aprobare a personalităţii juridice şi deja numărăm peste 300 de membri. Nu vrem să ne oprim aici pentru că nu ne-am propus să mai înfiinţăm un sindicat doar de dragul de a exista încă o structură. Ne-am propus să ajungem cât mai rapid la numărul minim care ne consfinţeşte reprezentativitatea stabilită de lege pentru a putea participa la negocieri pentru contract colectiv de muncă la nivel de societate. Nu ne-am grăbit şi nici nu ne grăbim să ne afiliem, pentru că liderii sindicali naţionali te pot ajuta la nivel de ramură sau de guvern. Aici nu vine nimeni altcineva să ne facă nouă treaba. Dacă tot nu s-a putut întâmpla asta până acum, nu am acceptat nici să mai fuzionăm cu alt sindicat din CET pentru că nu avem niciun interes să preluăm ceea ce ne-a nemulţumit din activitatea lor de până acum. Am purtat însă discuţii pozitive, spun eu, cu cei de la Berbeşti, de fapt cu sindicatul condus de inginerul Dorel Glomnicu, pentru că şi acolo au existat mai multe sindicate. Sperăm să se limpezească totul pe cale naturală, dacă-mi permiteţi o exprimare mai plastică, prin înscrierea salariaţilor societăţii în sindicatul acesta nou. Oamenii ne-au încurajat şi ne dorim foarte mult să nu-i dezamăgim, pentru că s-au săturat de promisiuni, cel puţin cinsprezece ani de zile de poveşti în care puterea de cumpărare a fiecăruia dintre noi a scăzut dramatic. La un moment dat aproape că ne era ruşine să spunem că lucrăm pe platformă, când ne întreba cineva cât e salariul mediu pe unitate”, ne-a declarat preşedintele Valentin Predonescu.

Sindicaliştii acuză şi comunicarea insuficientă între conducerile celorlalte sindicate (din care ei înşişi au făcut anterior parte) şi membrii de sindicat, ajungându-se chiar la evitarea întâlnirii cu oamenii la şedinţele de Birou Executiv, în cazul sindicatului Libertatea. Nu numai liderii noului sindicat, ci şi o mare parte dintre angajaţii CET contactaţi de noi în ultimul an de zile, suspectează existenţa unor înţelegeri între vechea conducere a societăţii şi liderii de sindicat, din care salariaţii au avut de pierdut.

 

Site web şi pagină de Facebook, înfiinţate pentru transparenţă şi comunicare cu membrii

 

Principalele obiective ale Sindicatului 2015 CET GOVORA sunt recuperarea drepturilor salariale pierdute în cursul anului 2015, indexarea grilei de salarizare a întregului personal cu data de 01/01/2016, astfel încât odată cu creşterea salariului minim pe economie la 1.200 RON (dacă Guvernul va mai lua această măsură) să nu mai existe personal calificat la această salarizare. “În primul trimestru al anului 2016, Sindicatul 2015 CET GOVORA trebuie să devină sindicat majoritar pentru a putea negocia cu Administraţia un Contract Colectiv de Muncă la nivel de societate”, se arată în cuvântul introductiv postat online. Pentru o mai bună comunicare cu membrii, conducerea Sindicatului 2015 CET GOVORA a creat site-ul sindicatcet.ro, precum şi o pagină de Facebook cu denumirea exactă a formaţiunii.

Un comentariu la „Contractul colectiv de muncă, principalul obiectiv al Sindicatului 2015 CET Govora

 • 8 ianuarie 2016 la 11:20
  Permalink

  Vrei să câştigi minim 300 de euro pe lună? Citeşte acest anunţ!
  Beneficii
  -posibilitatea de a câştiga cel puţin 100 de euro cu o implicare de 2-3 ore sau 300 de euro full time
  – apartenenţa la un grup care oferă recunoaştere şi şanse egale tuturor membrilor
  -instruire gratuită şi de scurtă durată
  -contract legal de comision ce asigură plata caştigurilor
  -se lucrează de acasă
  -program flexibil
  Cerinţe
  -conexiune la internet, PC, abilităţi minime de lucru cu documente word, pdf şi navigare online
  -seriozitate, perseverenţă şi atenţie la detalii
  Pentru informaţii trimiteţi mail cu subiectul INFO la cmalina10@yahoo.com

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *