Florin Costea: “Victor Piţurcă e antrenorul alături de care am debutat şi la naţională!”

Invitat la emisiunea „Sport Plus”, la Televiziunea Etalon, fotbalistul vâlcean Florin Costea a vorbit despre experienţa sa trăită în fotbalul din Irak.

„E adevărat că atunci când domnul Ilie Stan (antrenorul – n.r.) mi-a propus să merg să joc în campionatul Irakului, mi-a fost şi mie un pic de teamă. De fapt, echipa la care am jucat eu era din Kurdistan, dar evolua în campionatul Irakului. A trebuit să mă gândesc o lună până să mă decid. Într-un final am spus „Da”, tot cu inima strânsă, dar ulterior mi-am dat seama că nu era niciun pericol. De ce am terminat contractul cu ei? Pentru că eu m-am accidentat şi ei aveau nevoie de un străin care să joace, nu puteau ţine postul blocat. Dar am plecat în condiţii amiabile, n-a fost nicio problemă!”

Rugat să facă un top al antrenorilor cu care a lucrat de-a lungul carierei, Florin Costea îl pune în capul listei pe fostul selecţioner Victor Piţurcă. „Domnul Piţurcă este cel care a avut cea mai mare încredere în mine. Tot dânsul m-a luat şi am debutat la echipa naţională”. Un respect deosebit îi port şi lui Ovidiu Stângă, dar şi cu Reghencamph am lucrat perfect şi la Universitatea Craiova, şi la Steaua”.

Fotbalistul vâlcean găseşte o explicaţie şi numărului de pe tricou pe care l-a purtat la echipele la care a evoluat: „Numărul 10 este data naşterii mamei mele. Cu 10 am debutat şi la echipa naţională, atunci când n-a venit Mutu. În rest, cand a revenit Mutu, la naţională am avut numărul 7. Am mai avut şi numărul 11, ziua de naştere a tatălui meu.

Cât despre revenirea în campionatul României, Florin Costea spune că şi-ar dori să joace, la un moment dat, la Universitatea Craiova. Dar la FC Universitatea, indiferent de eşalonul în care aceasta ar activa la acel moment. „Nu-i port pică domnului Mititelu că nu mi-a dat voie să plec atunci când la club erau destule oferte pentru mine de la echipe din Europa. Nu ştiu dacă ştiţi, dar eu la două săptămâni de când am ajuns la Universitatea m-am accidentat. Iar domnul Mititelu m-a ajutat financiar să mă refac. De fapt, aşa cum am mai spus, lumea mă ştie ca Florin Costea de la Universitatea Craiova. Am jucat şi la Steaua, cu 40.000 de oameni în tribune, pe Naţional Arena, dar nu se compară cu un meci jucat pe „Oblemenco”, cu 25.000 de oameni în tribună!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *