Obsesia sexului anal. Pe cine atrage?

Beneficiile acestei practici intime, în cadrul cuplului stabil şi funcţional, se referă la exploatarea unor plăceri aparte, la consolidarea legăturii dintre parteneri, precum şi la degrevarea de grijile contraceptive, încurajând astfel o viaţă sexuală bogată şi lipsită de frustrări. Dincolo de toate acestea şi femeia modernă pare a fi atrasă în mod instinctiv de sexul anal, iar acest lucru este, din multe puncte de vedere, îmbucurător, deoarece diversitatea în plan sexual şi lipsa de false pudori stimulează viaţa de cuplu. Totuşi, plăcerea reprezentată de sexul anal nu este una generală.

Acesta poate fi acceptat în funcţie de mentalitate, de experienţă sexuală, de gradul de funcţionalitate a cuplului, de chimia dintre parteneri, precum şi de nevoile subliminale ale fiecărui partener în parte. De exemplu, pentru bărbat plăcerea penetrării anale are odată o componentă fizică, pur sexuală, dar mai ales o componentă psihologică legată de sentimentul acut al posesiunii.

Pentru femeie, penetrarea anală necorelată cu o stare de încredere în partener şi în propria persoană perturbă considerabil echilibrul forţei vitale din corp, putând avea efecte psihice dramatice.

În concluzie, preferinţa bărbaţilor pentru practica regulată a sexului anal cu partenera indică o dorinţă acută de dominare şi impunere prin forţă, coroborată cu incapacitatea acestuia de iubire şi empatie emoţională.

 

Femeile şi sexul anal: ce le place şi ce nu?

 

În timp ce unor femei numai gândul la sexul anal le provoacă repulsie, altora le place chiar foarte mult. Destul de greu de înţeles această discrepanţă de gândire şi atitudine, nu-i aşa? Haide să vedem cum o explică sexologii!
Sexul anal provoacă senzaţii diferite, atât pentru bărbaţi, cât şi pentru femei. Este un subiect tabu, neconvenţional, obraznic şi îndrăzneţ. Şi totuşi, de ce unora dintre femei le place, în timp ce altora nu?

 

De ce DA?

Pentru că oferă plăcere
Există femei cărora sexul anal le dă senzaţii absolut incredibile. Ele simt o plăcere intensă, adâncă, întocmai ca o combinaţie între orgasmul vaginal şi cel clitoridian. Dacă penetrarea este însoţită şi de stimulare vaginală, orgasmul anal este mai mult decât posibil!

Pentru că este obraznic
Oricărui cuplu îi place să îşi condimenteze viaţa sexuala, iar sexul anal este o opţiune foarte interesantă. Este ceva nou, periculos şi incitant. În plus, sexul anal transformă partenerii în complici, fiind un lucru absolut intim, ce rămâne un secret pe care doar ei îl ştiu.

 

De ce NU?

Pentru că doare
Sexul anal nu este tocmai uşor de pus în practică, mai ales pentru prima oară. Pe lângă durerea provocată, acesta poate induce şi nelinişte, frisoane, tensiune între parteneri. Iar dacă femeia nu este excitată îndeajuns şi dacă nu primeşte destul de multă atenţie şi răbdare, sexul anal poate fi o experienţă urâtă.

Pentru că este neigienic
Să recunoaştem, anusul nu este o zonă a corpului pe care femeile şi-ar dori să o exploreze împreună cu partenerii lor. Mai ales după eforturile numeroase pe care le fac pentru a fi frumoase, îngrijite şi pentru a mirosi frumos. Iar sexul anal poate să distrugă foarte uşor această imagine!
Totuşi, pentru asta există duşul anal (clisma), recomandat de altfel înaintea unei partide.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *