Octavian Vasile, jucător CSM: “Am încercat să îmi ajut echipa cât mai mult”

Octavian “Bebe” Vasile este, fără doar şi poate, unul dintre preferaţii iubitorilor de fotbal din Vâlcea. “Vâlcean de-al nostru, din Olăneşti”, fotbalistul echipei din Zăvoi s-a întors acasă la începutul acestui sezon, după o perioadă petrecută la Reşiţa şi a reuşit să bufeze cele mai multe minute în cele 18 etape scurse. “Bebe” a marcat şi un gol pentru CSm, în deplasarea de la Braşov, acolo unde, din păcate, Viperele Albastre au pierdut toate cele trei puncte puse în joc.

 

– Eşti jucătorul cu cele mai multe minute jucate până acum pentru CSM. Cum ai reuşit?

Nu ştiu ce să zic… Eu am încercat să îmi ajut echipa cât am putut de mult. Îi mulţumesc domnului Pelici şi tuturor persoanelor din staff că au avut încredere în mine şi am fost introdus să joc chiar şi în momentele mai puţin bune pe care le-am avut. Ca orice fotbalist, am avut şi partide bune şi partide mai slabe, cert este că mereu mi-am dorit să dau totul pe teren. Până la urmă nu contează mult cine şi cât joacă, important este ca echipa să câştige puncte.

– Ţi-a fost greu să te readaptezi la Vâlcea după perioada Reşiţa?

Sincer nu prea mi-a fost greu. Practic am revenit acasă şi îi cunoşteam pe majoritatea colegilor, cu dintre ei am mai fost coleg. Mai greu e când pleci printre străini, nu când te întorci acasă.

– Fiecare fotbalist se gândeşte la început de sezon cam pe unde poate ajunge echipa. Tu te gândeai că CSM ajunge atât de sus la final de 2015?

Sincer era greu să cred la ce echipe au retrogradat din primul eşalon şi au ajuns la noi în serie. Cred că nimeni nu credea că vom ajunge atât de sus, la începutul campionatului. Când mă gândeam la ce grup s-a format la CSM, aveam speranţa că vom termina anul 2015 în primele şase echipe ale clasamentului. Uite că am ajuns şi speră să ne menţinem acolo. La vară sper să avem ce să sărbătorim, să fim mândri de noi şi să-i mulţumim pe vâlceni care de multe ori ne-au dovedit că ţin la noi.

– În ceea ce te priveşte, esti mulţumit de ce ai făcut în primele 18 etape?

Sunt multumit, de ce să mint? Vreau mai mult, asta e clar. Mai sunt multe meciuri de jucat şi simt că pot să am evoluţii şi mai bune. Am avut parte de înredere din partea tuturor oamenilor de la CSM şi trebuie să le răsplătesc această încredere.

– Mai sunt încă 8 etape, unde ne pot duce ele?

Dacă o să fim cu picioarele pe pământ şi eu cred că aşa o să fie, dacă o să continum să formăm un grup unit şi să ne comportăm ca o familie, putem să ne menţinem sus în clasament. Eu aşa cred, chiar dacă e clar că de acum în colo toate echipele îşi vor lua măsuri sporite când vor juca împotriva CSM-ului.

– Sincer, visezi la o promovare istorică?

E devreme să vorbim despre o promovare. Fiecare visează, normal că fiecare fotbalist îşi doreşte să termine cu echipa lui pe primul loc, să câştige fiecare meci. Niciodată nu intru pe teren şi mă gândesc la o înfrângere, nici măcar la un rezultat de egalitate. Important este să o luăm pas cu pas. Acum obiectivul nostru este să terminăm pe loc de play-off apoi vom vedea ce o să mai fie. Aşa cum spui şi tu mai sunt opt etape din sezonul regulat, pe toate trebuie să le tratăm cu maximă seriozitate.

– Îti e dor deja de fotbal sau te aranja o pauză mai lungă, o vacanţă mai mare?

Sincer îmi e dor de fotbal. Tot sincer îţi spun, nu îmi place iarna. Sper să se topească repede zăpada şi să fie mai cald. E bună şi zăpada dar când eşti la munte, în vacanţă.

– O să aveţi câţiva colegi noi. Ce le transmiţi, ce-i aşteaptă la CSM?

Ce să le transmit, încercăm să îi intregrăm în grupul CSM-ului şi restul depinde de ei. O să devină Vipere Albastre şi trebuie să înţeleagă exact ce înseamnă acest lucru.

– Ce le poţi promite suporterilor pentru partea a doua a sezonului?

În ceea ce mă priveşte, o să dau totul pentru CSM ca să nu îi dezamăgesc. Le promit solemn. Sper ca vâlcenii să fie alături de noi, să ne sprijine, să ne înţeleagă că putem să avem şi o zi mai proastă. Aşa cum s-a întâmplat şi în primele 18 etape din acest sezon, noi ne vom da viaţa pe teren, indiferent de adversar.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *