Mircia Gutău, posibil viceprimar al Râmnicului

Liberalii din Vâlcea au fost forţaţi de liderul Alina Gorghiu să  apeleze  la varianta B pentru alegerile locale din acest an, o variantă în care Mircia Gutău  va fi obligat să se mulţumească cu locul doi, dacă va reuşi să pună în fotoliul de primar al Râmnicului un candidat al PNL.
Scoaterea forţată a fostului primar  din cursa pentru Primăria Râmnicului  a creat o mare problemă conducerii liberale de la Vâlcea, în condiţiile în care organizaţia nu are niciun candidat valid pentru câştigarea alegerilor.
Mircia Gutău era singura variantă câştigătoare, o variantă păstrată de PNL Vâlcea şi  pentru o altă formulă. Informaţia a fost oferită indirect de grupul anti Gutău din PNL care dă ca sigură revenirea fostului edil în Primăria Râmnicului.
Deputatul Cristian Buican, co-preşedintele PNL Vâlcea, este mai mult decât sigur că PNL va câştiga alegerile locale din acest an din cauza „nefinalizării la timp a lucrărilor demarate” de actualul primar interimar. Cum sau cu cine nu se ştie, important este faptul că liderul PNL a găsit o soluţie  pentru reactivarea lui Mircia Gutău.
Se pare că fostul primar va intra în Primăria Râmnicului ca simplu consilier municipal, după care, în baza unei posibile  majorităţi, va fi numit viceprimar.
Astfel toată lumea liberală va fi mulţumită. Buican a declarat într-un interviu că Mircia Gutău nu a plecat din PNL, că  a fost retras doar de pe lista candidaţilor primăriei, nu şi din alte funcţii.
O afirmaţie confirmată chiar de Mircia Gutău care a rămas membru PNL, deşi a declarat de nenumărate ori că va candida ca independent.
Liberalii speră să câştige alegerile cu ajutorul lui Mircia Gutău printr-un transfer de simpatie, o simpatie care s-a diluat extrem de mult după tragedia de la Colectiv, moment în care toate partidele politice s-au delimitat oficial de fostul edil al Râmnicului.
Capii PNL sunt ferm convinşi că râmnicenii vor vota candidatul indicat de  Mircia Gutău, indiferent de „calitatea” acestuia, o victorie care ar asigura şi majoritatea în CL al Râmnicului. La alegerile trecute, candidatul susţinut de Mircia Gutău a pierdut lamentabil alegerile, iar povestea s-ar putea repeta şi în acest an pentru că electoratul alege persoana, nu eminenţa cenuşie din spatele jucătorului.
Luna februarie va fi o lună a sondajelor, a testării candidaţilor şi forţei politice, în funcţie de rezultatele obţinute, liderii îşi vor desemna candidaţii pentru alegerile locale şi, pe termen ceva mai lung,  pentru parlamentarele din toamnă.
Calculul liberalilor are o hibă majoră…se bazează doar pe procentele obţinute de candidaţi,  procentul de 17% al indecişilor, al celor care nu şi-au ales candidatul înainte de prezentarea ofertelor finale, nu a fost luat în seamă. O greşeală majoră, deoarece ei vor decide soarta alegerilor, nu electoratul fidel al candidaţilor consacraţi.
Nehotărâţii vor decide soarta alegerilor din acest an, un an  în care primarul va fi ales dintr-un singur tur.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *