Semne proaste anul are…

stilouConsiliul Concurenţei a confirmat la începutul acestui an  jaful de la Hidroelectrica şi contractele nesimţite cu băieţii deştepţi din energie care au dus la umflarea facturilor românilor de rând. Antena 3 a dezvăluit că 10 companii şi Hidroelectrica au primit amenzi de zeci de milioane de euro pentru practici neconcurenţiale,  4 dintre ele sunt controlate de Bogdan Buzăianu, pentru a cărui prelungire de contract cu Hidroelectrica DNA spune că Elena Udrea a luat mită 5 milioane de dolari.
Ştiu că sunt unii care fac „bube” când aud de trustul lui Voiculescu, o reacţie total deplasată ţinând cont de faptul că toate informaţiile date publicităţii au fost confirmate fie de DIICOT, fie de DNA, iar în cazul de faţă de Consiliul Concurenţei, o instituţie care a frecat menta timp de 14 ani de zile lăsând mafia să-şi facă de cap cum şi până unde a dorit.
Milionarii în euro ai României, acei băieţi care au câştigat averea muncind crunt de la vârsta de 11 ani, unii chiar de la câteva luni, dau lecţii de viaţă românilor… între două ţepe date statului.
Românii care vor să-şi facă legal o afacere în  România nu au nicio şansă în faţa hoţilor de lux abonaţi la toate afacerile cu statul, până şi umflatul baloanelor pentru serbările şcolare se face pe bază de pile, de apartenenţă la un grup afiliat politic. Totul este confiscat de băieţii din politică şi prietenii lor din zona afacerilor cu damf de Beciul Domnesc.
Pute corupţia pe toate palierele,  dar nimeni  nu reacţionează. DNA mai ridică doi, trei fraieri, dar nu se atinge de baracudele care fac mişto la greu de aşa zisele instituţii de control ale statului obişnuite să mimeze munca.
Cum era de aşteptat anul acesta, deşi este an electoral, parlamentarii şi-au propus să bată recordul la nesimţire. Băieţii au aprobat proiectul prin care preşedinţii de partide vor avea gardă personală plătită din banii alegătorilor, nu din lefurile lor de „doi lei”. Această lege a fost  prioritatea zero a acestui an.
Cică liderii politici trebuie apăraţi de  populaţia nevropată care, pe bună dreptate, s-a săturat de feţele şi minciunile unor ciocoi moderni.
Un ales plătit din bani publici se plângea pe holul Parlamentului, după ce s-a declarat împotriva majorării salariului minim, că este plătit mult prea prost pentru statutul lui de parlamentar, că ar trebui să primească 2000 – 3000 de euro.
Reporterul a rămas fără replică sau a fost de bun simţ şi nu i-a replicat că este plătit oricum mult prea mult pentru prestaţia din Parlament, activitatea individului fiind zero.
Nesimţirea este totală. Cu mici excepţii, acestea provenind din rândul parlamentarilor cu vechime, gloata actuală ştie doar să ceară fără să ofere nimic în schimb. Are doar pretenţii, nu şi obligaţii.
Poate e şi asta o formă de noroc, poate inactivitatea lor ne-a ferit de nişte legi catastrofale care ne-ar fi distrus atât pe plan politic, cât şi social, iar tâmpeniile emise de cei care reclamă necesitatea unui  statut privilegiat sunt un exemplu în acest sens.
Cocalarii care au invadat Parlamentul României ar trebui să priceapă că  indemnizaţia primită de un parlamentar francez, englez sau austriac este direct proporţională cu nivelul de civilizaţie din ţara de baştină.
România se situează la acest capitol pe penultimul loc în Uniunea Europeană, după noi mai sunt doar bulgarii.
Ar fi trebuit să ştie că nu poţi să ceri o indemnizaţie egală cu cea a unui parlamentar din Vest, în condiţiile în care populaţia pe care o reprezinţi trăieşte dintr-un salariu care nu-i asigură nici coşul zilnic, că vina pentru nivelul scăzut de trai din România aparţine exclusiv clasei politice, nu vânzătorului de castraveţi din piaţă, pentru că nu el are puterea de a schimba evoluţia unei naţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *