Gutău pierde titlul de cetăţean de onoare doar dacă „arde” un viol

Romeo Rădulescu speră degeaba

Consiliul Local al Râmnicului din 2010, majoritar PDL, a decis că un primar poate fi făcut cetăţean de onoare dacă fură cu stil, nu ca ultimul prost de pe uliţa satului… sau dacă nu „arde” un viol. Săptămâna trecută, iniţiatorul acestei hotărâri, deputatul Romeo Rădulescu a încercat să-l lase pe  fostul primar Mircia Gutău fără titlul cu pricina, deşi i-a dedicat-o în timpul ispăşirii pedepsei cu închisoarea. Actualul primar susţine că propunerea de retragere a titlului nu poate fi pusă în aplicare pentru că a fost făcută cu dedicaţie, iar consilierii de Dreapta nu vor vota împotriva colegului lor de partid, ex-primarul  Mircia Gutău.
Deputatul Romeo Rădulescu este din ce în ce mai penibil. În data de 14 ianuarie 2016, deputatul a încercat un exerciţiu de imagine care l-a aruncat în derizoriu pe consilierul municipal Bogdan Costinescu, ultimul prieten rămas lângă el. Rădulescu a mimat destul de prost intenţia de retragere a titlului de Cetăţean de Onoare al municipiului acordată fostului primar Mircia Gutău în timpul mandatului său, deşi acesta era la închisoare pentru fapte de corupţie în dosarul „Şpagă la Primărie”.
La finalul şedinţei extraordinare din 14 ianuarie, Bogdan Costinescu a declarat că fostul primar nu mai îndeplineşte criteriile stabilite în regulament, întrucât are două condamnări pentru fapte de corupţie, titlu acordat la vremea respectivă şi cu votul său.
„Ideea a venit anul trecut, m-am consultat cu mai mulţi oameni, dar am zis că e mai bine să fac propunerea după sărbători. Hotărârea de consiliu prin care domnul Gutău a fost numit cetăţean de onoare trebuie revocată, pentru că nu se respectă regulamentul: o persoană cu două condamnări nu poate fi cetăţean de onoare al Râmnicului. Voi redacta proiectul de hotărâre pentru retragerea titlului de cetăţean de onoare până la şedinţa ordinară din luna ianuarie”, declară Bogdan Costinescu.
Ghiciţi ce, hotărârea cu pricina a fost atât de bine formulată, cu dedicaţie pentru primarul aflat în detenţie, astfel încât nu poate fi revocată, iar fostul primar Romeo Rădulescu ştia foarte bine acest lucru pentru că a fost iniţiatorul ei.

Consiliul Local a decis: poţi fura bugetul unui oraş, dar nu şi găina vecinului

În data de 27 mai 2010, Romeo Rădulescu, actualmente deputat independent al judeţului Vâlcea, a modificat HCL privind conferirea titlului de Cetăţean de Onoare al municipiului printr-o anexă care permitea conferirea acestui titlu şi persoanelor condamnate penal de două ori, cu condiţia ca aceste condamnări să nu fie de drept comun. Hotărârea a fost adoptată cu votul consilierilor PDL, actualul primar votând împotrivă. Astfel, titlul de cetăţean de onoare s-a transformat într-unul de… oroare.
Primarul Gigi Matei a declarat că iniţiativa consilierului independent este sortită eşecului atât din cauza modificărilor aduse de executivul lui Rădulescu, cât şi din cauza consilierilor liberali şi independenţi care au declarat deja că nu vor vota acest proiect.
Conform modificărilor făcute de Executivul PDL din 2010,  un primar al Râmnicului care a fost condamnat de două  ori pentru devalizarea bugetului local oraşului poate fi făcut cetăţean de onoare dacă nu a violat pe nimeni sau nu a furat găini din curtea vecinului.
,,Art.2, alin.1 şi pct. j. Titlul de Cetăţean de Onoare al municipiului Râmnicului Vâlcea poate fi acordat primarilor municipiului Rm. Vâlcea care au fost aleşi consecutiv două mandate în această funcţie. Această distincţie poate fi acordată oricând în cursul celui de-al doilea mandat, la iniţiativa societăţii civile. (…)
Alin.4. din art.2. Nu se poate conferi titlul de Cetăţean de Onoare al municipiului Rm. Vâlcea persoanelor române sau străine care au suferit condamnări pentru infracţiuni de drept comun sau care nu sunt în deplinătatea facultăţilor mintale.” În cazul de faţă, doar cei care au modificat HCL şi au strâns semnături pentru acordarea titlului pot fi suspectaţi că nu au fost în deplinătatea facultăţilor mintale.
Art.11, alin 2. face lumină… Titlul acordat categoriilor de persoane identificate de art.2,  alin.1 şi pct.j…nu poate fi retras.” Niciodată.

În concluzie, fostul primar Mircia Gutău va pierde titlul doar dacă va comite un viol, cum relaţia cu reprezentantele sexului frumos a fost şi este una mai mult decât amiabilă, şansele sunt aproape zero. În condiţiile date, deputatul Rădulescu speră degeaba să-l lase fără „tichia de mărgăritar”.

Un comentariu la „Gutău pierde titlul de cetăţean de onoare doar dacă „arde” un viol

  • 21 februarie 2016 la 15:53
    Permalink

    Cind termini lucrarile din centrul orasului?Si ce inteligent proiect podul de la Maternitate de 2 bani . acolo trebuie sa dai dovada primarule .nu la ce sa furat . ca oricum nu mai recuperati.dezgustat

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *