În 2015, Primăria Râmnicului a economisit peste 8 milioane de euro

Săptămâna trecută, primarul Gigi Matei a dat „socoteală” vâlcenilor cu privire la modul în care a cheltuit banii râmnicenilor anul trecut, răspunzând astfel şi acuzaţiilor lansate de foştii primarii ai Râmnicului. Matei a precizat că aşa zisul dezastru anunţat săptămânal de cei doi nu este atât de mare, că a fost stopat la timp cu ajutorul echipei din subordine.
„Se vehiculează cifre, uneori inexacte, dar nu spun că ele sunt vehiculate cu rea intenţie, ci, probabil, din necunoştinţă. Să începem cu situaţia proiectelor pe fonduri europene şi plec de la faptul că se tot vorbeşte despre un dezastru pe bani, afirmaţii făcute de către unii domni, şi aici mă refer în primul rând la foştii primari care sunt părtaşi la situaţia de la această dată, ori prin neimplicare la data la care se aflau în postura de primari, ori prin efectuarea de documentaţii incomplete puse în circuit, adică proiecte sumare, care au îngreunat foarte mult execuţia proiectelor care s-au dezvoltat ulterior. Vreau să vă spun că lucrurile nu stau deloc aşa. Dezastru ar fi fost într-adevăr mare, dar prin implicarea totală a mea şi a echipei pe care o conduc, s-au diminuat aceste sume neatrase pe proiectele europene. Am fost foarte atent ştiind că situaţia va fi aproximativ cea care este astăzi, deşi uneori am afişat un optimism de neînţeles pentru unii, dar am vrut în mod deosebit să mobilizez echipa, să dau încredere că lucrurile se pot remedia pe parcurs, se pot recupera întârzierile şi îndrepta greşelile de care se fac alţii vinovaţi.(…) Vă spun că avem, într-adevăr, o veste bună din partea instituţiei, pentru că au venit destule negative şi rele.
De data aceasta, avem o informaţie care face onoare instituţiei şi anume că s-a realizat Planul anual de achiziţii publice în proporţie de 66 % din valoarea estimată, adică au fost estimate achiziţii pe produse, servicii şi lucrări în valoare de 111.274.611 lei, iar contractele de execuţie, deci plăţile în baza contractelor au fost de 73.532.256 lei, rezultând o economie la sfârşitul anului de 37.742.355 lei, adică 8,357 milioane de euro. Sunt bani ai cetăţenilor, au fost economisiţi prin grija deosebită pe care am purtat-o banilor şi, acum, sunt liniştit pentru că aceşti bani pot fi folosiţi pentru finanţarea lucrărilor în continuare. Este vorba de lucrări în continuare, care sunt în sumă de 49 milioane de lei, adică 11 milioane de euro. Noi avem o economie de 38 de milioane de lei, rezultând o diferenţă de 11 milioane de lei, aproximativ 2,5 milioane de euro, care trebuie cheltuiţi pentru finalizarea în totalitate a tuturor proiectelor care sunt în desfăşurarea în oraş. Această diferenţă, de 2,5 milioane de euro, mă angajez că, prin aplicarea Legii achiziţiilor publice, până la luna a şasea, cu siguranţă îi voi economisi şi vom finanţa fără grijă şi fără să răspundem acuzaţiilor nejustificate a unora sau altora.”, a precizat primarul Gigi Matei.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *