Patronul Urban, Teodor Florescu, reţinut pentru evaziune fiscală

Administratorul firmei de salubrizare Urban SA, Teodor Florescu a fost reţinut de procurorii de pe lângă Tribunalul Bucureşti pentru evaziune fiscală. Alături de el a mai fost reţinut un apropiat. Se pare că evaziunea fiscală s-a făcut prin deducerea ilegală a TVA în urma înregistrării unor achiziţii fictive. Florescu va fi prezentat astăzi instanţei în vederea încuviinţării arestării preventive pentru 30 de de zile.

În cursul zilei de ieri au fost făcute percheziţii la firma Urban, care are contracte de deszăpezire şi salubrizare în sectorul 6 Bucureşti.

Florescu este bănuit că a înregistrat achiziţii fictive, cu ajutorul a două firme fantomă, dintre care două deţinute de apropiaţi ai săi şi opt fiind pe numele unor persoane fără adăpost, pentru a cere deduceri de TVA şi a-şi diminua profitul pentru reducerea impozitului.

Prejudiciul adus statutlui este estimat la 1 milion de lei.

În luna iulie 2015, Florescu a fost acuzat că, tot pentru a se sustrage de la plata TVA şi a impozitului pe profit, s-a implicat împreună cu alte persoane în organizarea unui circuit fictiv de documente, prin care au fost înregistrate achiziţii fictive de servicii, dar şi de terenuri, prejudiciind bugetul de stat cu aproximativ 23 de milioane de euro. Florescu a stat atunci în arest pe parcursul lunilor iulie şi august.

(sursa: informaţia.net)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *