Constantin Rădulescu îşi lasă partidul fără primari

Război pe faţă în PSD Vâlcea între primarii cu state vechi şi liderul Constantin Rădulescu, după ce acesta şi-a anunţat intenţia de a scoate din cursă pentru alegerile locale toată garda veche a partidului. Primarii s-au revoltat şi şi-au anunţat plecarea din partid. Mare parte din primari şi-au negociat un nou mandat cu PNL Vâlcea, alţii au afirmat că-şi vor încerca norocul ca independenţi. Pe lista primarilor aflaţi cu un picior în PNL sunt primarii localităţilor Amărăşti, Şuşani, Pesceana, Fârtăţeşti, Diculeşti, Valea Mare şi nu numai. Primarii din zona Horezu i-au declarat război pe faţă actualului lider PSD din cauza modului lamentabil în care le- a reprezentat interesele, Rădulescu arătându-se interesat să ajute primăriile PNL în relaţia cu Guvernul Ponta. Edilii pesedişti au promis că vor boicota candidaţii nominalizaţi de Rădulescu pentru alegerile parlamentare şi vor susţine unul de-al lor.

Primarul comunei Voiceşti a fost primul care a făcut pasul, a trecut la PNL săptămâna trecută în prezenţa mass mediei locale. După 20 ani de activism politic în PSD, Florin Vătafu a părăsit partidul condus de Rădulescu pentru că şi-a dat seama că actualul lider îşi urmăreşte doar propriile interese. Rădulescu a promis multe anul trecut, până la alegerea lui în fruntea organizaţiei judeţene, după care s-a făcut nevăzut până în prezent când a anunţat schimbarea „expiraţilor”, cu garda sa personală.
„După cum ştiţi, sunt primar în comuna Voiceşti de două mandate. Până să obţin această funcţie am fost două mandate viceprimar. În momentul în care am preluat funcţia de primar al localităţii Voiceşti, am ştiut foarte bine cu ce se confruntă concetăţenii mei. Având deja o experienţă în administraţie de 8 ani, am pus totul cap la cap. Atunci când am intrat în politică şi am obţinut funcţia de viceprimar, eram tinerel, zic eu, la 32 de ani şi mă confruntam cu probleme de care, ca oricare, este greu să îţi dai seama până când nu intri în miezul problemelor administrative. De aceea, încă de la început a trebuit să fac tot posibilul să demonstrez localităţii, concetăţenilor mei, că şi la noi se poate. Până în anul 2008 era o comună cam pe ultimele locuri din punct de vedere economic, neavând drumuri asfaltate, şcoli aşa cum şi-ar dori fiecare cetăţean şi elev, într-un cuvânt neavând mai nimic, nici măcar un sediu de primărie. Din acel moment a trebuit să fac tot posibilul să demonstrez că se poate şi la noi. Şi am avut nişte obiective clare de îndeplinit şi, zic eu, că în ambele mandate, am reuşit. Dintre problemele majore am introdus apa potabilă în comună, am asfaltat drumuri comunale, am reabilitat căminul cultural, am reabilitat dispensarul medical. M-am implicat în ceea ce înseamnă învăţământ, sănătate, cultură, sport. Am încercat să ating aproape toate segmentele care privesc cetăţeanul. Sunt membru PSD din anul 1996, iar la ora actuală încă sunt membru PSD. Am considerat, însă, că ceea ce îl reprezintă pe cetăţeanul din comună, ceea ce vreau să aduc în comuna Voiceşti, este undeva la unison cu aceleaşi proiecte şi gânduri bune pe care le are la ora actuală această echipă puternică a PNL Vâlcea. Sunt 20 de ani de muncă la PSD. Când am preluat organizaţia PSD din Voiceşti, erau trei membri. Din momentul în care eu am luat acea organizaţie, mi-am făcut treaba. Şi am construit una dintre organizaţiile puternice ale PSD, dar în momentul în care îţi dai seama că nu mai ai cu cine să pleci la drum şi că, de fapt, eşti uitat – nu eu neapărat, ci comunitatea locală, pentru că eu pot să fiu primar sau pot să nu mai fiu – atunci conştientizezi că ideile tale, ale cetăţeanului pe care îl reprezinţi nu mai sunt comune cu ale partidului din care faci parte şi eu cred că este normal să te reorientezi. În cele patru mandate în administraţie, întotdeauna am fost stabil, dar în momentul în care vezi că echipa din care faci parte nu mai are atracţie faţă de comunitatea ta este normal să te reorientezi”, a precizat Florin Vătafu.

Constantin Rădulescu nu recunoaşte nimic…
Liderul PSD Vâlcea, deputatul Constantin Rădulescu, declara într-un ziar local că PSD va merge înainte şi fără dezertorii care au trecut la PNL, dar şi faptul că le pregăteşte o surpriză liberalilor.
„Nu măsurăm caractere dar nici nu ţinem pe nimeni prizonier! PSD Vâlcea merge înainte, nu ne sperie dezertările! Îmi pare rău pentru domnul Vătafu, mai ales că înainte de sărbători ne am despărţit în condiţii foarte prieteneşti. Am fost de mai multe ori la dl Vătafu… am fost împreună în comună, am ţinut legătura pe diverse probleme de partid şi consider că a luat o decizie greşită! PSD Vâlcea merge înainte şi vom avea şi aici candidat şi structură politică, asta chiar dacă domnul Vătafu a format acolo o puternică structură de campanie! Asta e situaţia… în unele zone vom avea pierderi… în altele vom câştiga. Ştiu la ce muncesc şi sunt convins că vom câştiga alegerile. Cei care ne lasă la greu şi pleacă la alt partid vor fi evaluaţi de electorat!”, a precizat liderul PSD Vâlcea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *