Stadionul municipal din Drăgăşani ar putea să primească numele „ prof. Valeriu Enăchescu”

Dacă Stadionul Municipal Rm. Vâlcea ar putea să primească denumirea de Stadionul „Iancu Carabageac”, a apărut o altă iniţiativă, pe care o susşinem, ca Stadionul municipal din Drăgăşani să primească numele de „Valeriu Enăchescu.

Născut la 2 octombrie 1945 în comuna Topana- judeţul Olt, profesorul Valeriu Enăchescu a absolvit ca şef de promoţie Insitutul de Cultură Fizică şi Sport din Bacău. Ca antrenor, a pregătit pe Chimia Rm. Vâlcea (1978-1983), FC Olt (1983-1986),Viitorul Drăgăşani(1986-1989), după care s-a dedicat muncii cu copiii la CSS Drăgăşani(1989-1991) şi clubul pe care l-a înfiinţat, CSS Viitorul Drăgăşani. Din această postură este iniţiatorul unor puternice turnee pentru copii şi juniori, precum Memorialul” Vlad Lovin”, Memorialul „Radu Copilău”, Memorialul „Constantin Stoican „, dar organizează în premieră şi „Gala sportului drăgăşenean”. În paralel cu activitatea fotbalistică, din 1990 a fost profesor de cultură fizică medievală la Policlinica Drăgăşani, ajutând la recuperarea a sute de sportivi. Valeriu Enăchescu a plecat dintre noi la începutul lunii iunie, 2011.

„E mai complicat. Ar trebui convinşi consilierii municipali. Părerile sunt împărţite, pentru că în Drăgăşani au activat mai multe personalităţi sportive. Dar trebuie să apară o iniţiativă şi o vom discuta, fără îndoială!”, a declarat viceprimarul municipiului, Adrian Sanda. “Aceeaşi părere o am şi eu, va fi complicat, darn u imposibil. Am putea face un sondaj de opinie şi ar trebui să apară o iniţiativă legislativă din partea vreunui consilier municipal sau chiar din partea unui grup de cetăţeni ai municipiului”, spune şi Viorel Neacşu, preşedintele Comisiei Sport Cultură din cadrul Consiliului Municipal Drăgăşani. “Ideea m-a emoţionat. Ar fi o onoare pentru mine, ca fiu al lui, ca stadionul din Drăgăşani să poartă numele tatălui meu!, spune Narcis Enăchescu, fiul fostului antrenor Valeriu Enăchescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *