Alunecările din Muereasca, capitol distinct în strategia de dezvoltare a comunei

Comuna Muereasca beneficiază de un bazin hidrografic mare la ploi, fapt care provoacă inundarea şi alunecarea terenurilor din zona pârâului Muereasca.

Zonele de riscuri sunt evidenţiate în documentaţiile de urbanism şi amenajarea teritoriului, cu toate acestea situaţia a rămas neschimbată: Punctul PONOREANU (sat Găvăneşti) – alunecare de teren; Punctul STOLOVAN (sat Frânceşti şi Pripoara) – alunecările de teren au afectat drumul şi versantul; Punctul lângă ŞCOALĂ (sat Andreeşti) – alunecare de teren; Punctul la DRAGOMIRESCU (sat Muereasca); Punctul la VÂRTOAPE (la limita Muereasca de Sus – Găvăneşti cătun- lângă cimitir) – alunecări de teren .

La toate punctele amintite sunt necesare ziduri de sprijin.

Comuna Muereasca o ia la vale în fiecare an, primarul Ion Ungureanu sesizează în fiecare an autorităţile judeţului, dar Guvernul nu are bani pentru realizarea lucrărilor de stopare a alunecărilor prin stabilizarea terenurilor. Problema alunecărilor de teren a fost inclusă şi în strategia localităţii pe perioada 2014 – 2020, cu toate acestea problema alunecărilor a fost trecută la punctul diverse. Guvernul alocă banii cu pipeta, doar pentru rezolvarea urgenţelor, pe motiv că Muereasca nu e singura localitate aflată în această situaţie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *