Imediat ce timpul va permite, vor începe lucrările de alimentare cu apă la Pesceana

Deşi au început lucrările în luna decembrie a anului trecut, constructorul le-a sistat (datorită vremii) şi le va relua la construcţia a două poduri din satul Ursoaia, spune primarul de la Peseana, Ion Vasile. E vorba de podul de la “punctual “în piaţă” (la km 0+500) şi podul de la punctual “la biserică” (la kilometrul 0 + 830). Podurile sunt construite pe “situaţii de urgenţă”, cu bani de la govern şi au ca termen de finalizare luna mai a acestui an.

În privinţa alimentării cu apă a localităţii, primarul Vasile spune că s-a reuşit finanţarea pe OG 28, în urma contractului încheiat de Primăria Peseana cu Ministerul Dezvoltării. Lucrările vor începe imediat ce timpul va permite. Valoarea totală a investiţiei este de 30 de miliarde lei vechi şi prevede 17,2 km de apă pe conductă.

Ultimii doi ani au fost destul de “rodnici” în privinţa căsătoriilor la Peseana. Edilul localităţii, care a făcut şi oficiile de ofiţer al stării civile a cununat în 2014 un număr de 9 perechi de tineri, iar în 2015 un număr de 11 perechi de tineri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *