Primarul Sorin Romcesu a amenajat la Rugetu (Slătioara) un sat de vacanţă inedit

La finele anului 2015, primăria comunei Slătioara a finalizat lucrările de infrastructură – apă, canalizare, asfalt şi iluminat la un sat de vacanţă inedit amenajat în cadrul Depresiunii Horezu, Rugetu.

Pensiuni aflate deja în construcţie

Satul de vacanţă amenajat de administraţia condusă de primarul Sorin Romcescu este situat la poalele Munţilor Căpăţânii, într-un peisaj similar celor din Alpi şi funcţionează după tipologia apuseană. Locaţia a fost aleasă pentru că la Rugetu se află o biserică de lemn, monument de la 1790, care era loc de pelerinaj, astfel că în jurul acestui lăcaş de cult a fost conceput proiectul turistic Rugetul. Primarul Sorin Romcescu spune că deja în zonă au apărut câteva pensiuni aflate în construcţie şi sunt cereri la primărie pentru alte 20 în ceea ce priveşte autorizarea, cu precădere persoane fizice din judeţul Dolj. Comuna Slătioara este cunoscută deja ca fiind o localitate agroturistică din Depresiunea Horezu, cu cinci biserici de patrimoniu, 25 de pensiuni turistice, piramide de pământ, conace boiereşti şi singurul sit protejat cu pădure de mesteceni.

Dotări pentru Casa de Cultură „Dinu Săraru”

La Slătioara s-a născut cunoscutul autor al romanului „Nişte ţărani”, Dinu Săraru. În semn de respect faţă de valoarea acestuia, Casa de Cultură din localitate îi poartă numele. În ultima perioadă s-a lucrat intens la modernizarea Casei de Cultură „Dinu Săraru”. Proiectul este finanţat de Compania Naţională de Investiţii şi ar urma să fie gata în vara acestui an. Primarul Sorin Romcescu intenţionează să atragă fonduri europene pentru a dota respectiva instituţie. Documentaţia necesară este deja întocmită şi urmează a fi depusă pe Măsura 7.6, care e destinată modernizării şi dotării obiectivelor culturale. Se intenţionează a se achiziţiona mobilier nou şi o instalaţie de sonorizare performantă. Şi tot la Rugetu, la finele anului trecut au continuat lucrările de amenajare a unui cămin cultural, amenajat în locul unei vechi şcoli, banii pentru această investiţie fiind alocaţi în întregime din bugetul local.

Drumuri refăcute pe „situaţii de urgenţă”

Calamităţile naturii nu au ocolit nici localitatea aflată pe axa Horezu – Tg. Jiu. Este vorba de tronsoanele Gresarea (trei kilometri), Sacoţi – Coloană (1,7 km) şi Şcoala Veche – Mănăseşti (1,6 km). Cu banii primiţi de la Guvern, Romcescu a refăcut, în 2015, părţile de drumuri afectate de calamitate. În plus, s-au executat deja lucrări de asfaltare şi amenajare a rigolelor pe drumurile Sacoţi – Coloană şi Mănăseşti – Cociobi. Cât priveşte tronsonul Gresarea, s-a construit un pod peste pârâul cu acelaşi nume, iar în plus s-a turnat structură de balast şi piatră spartă şi s-au finalizat rigolele pe toţi cei trei kilometri din proiect. Toate aceste investiţii au avut o valoare de 43 de miliarde de lei vechi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *