Consilierul Ioniţă vrea să amenajeze proprietăţile interlopilor pe banii râmnicenilor

Liberalii se joacă cu bugetul râmnicenilor

Liberalii şi independenţii conduşi de fostul primar Mircia Gutău îşi bat joc în continuare de râmniceni. Săptămâna trecută, după ce timp de o săptămână au obligat Executivul şi Direcţiile Primăriei să le accepte toate propunerile de buget mai mult sau mai puţin aberante, sub ameninţarea boicotării, chiar în plenul şedinţei CL, au refuzat să voteze proiectul de buget, deşi le aparţinea în proporţie de 99 %. Consilierii de aşa zisă „dreaptă” au votat în comisii proiectul de buget, dar
l-au picat în plen pentru a arăta râmnicenilor cât de tare este partidul din care fac parte, PNL, şi candidatul lor din umbră Mircia Gutău.

Războiul liberalilor şi independenţilor cu actualul primar interimar al Râmnicului a ajuns unul de uzură psihică în care doar râmnicenii sunt adevăraţii perdanţi.
Activitatea distructivă a liberalilor a ajuns atât de departe încât se ceartă între ei din cauza propriilor proiecte. Cele două tabere din noul PNL se contrazic şi-şi sabotează iniţiativele spre stupoarea consilierilor PSD şi ai angajaţilor Primăriei Râmnicului care nu mai înţeleg nimic şi care, invariabil, sunt obligaţi să muncească dublu din cauza incoerenţei liberalilor.
Săptămâna trecută, liberalul Gheorghe Ioniţă a votat împotriva unui proiect iniţiat de colegul său de partid Grig Crăciunescu, fost consilier PDL, actualmente co-preşedintele organizaţiei municipale PNL Rm. Vâlcea. Proiectul presupunea prelungirea Splaiului Independenţei în vederea fluidizării traficului în zona respectivă. Ioniţă a acuzat o posibilă sifonare a banului public, fără să-şi argumenteze acuzaţia, şi a cerut retragerea proiectului şi folosirea sumei de 40.000 lei pentru o staţie de monitorizare a calităţii mediului, o staţie existentă deja.

Acelaşi consilier Gheorghe Ioniţă, fost viceprimar liberal al Râmnicului, s-a gândit că nu ar fi rău să-i facă cadou fostului primar Mircia Gutău un proiect de hotărâre privind transformarea dealului Capela într-o zonă de agrement, chiar dacă Primăria nu deţine un centimetru de teren în zonă, tot dealul aparţinând unor privaţi, prieteni ai fostului edil, unul dintre ei fostul subprefect Burlănescu, care l-a obţinut în urma unei retrocedări cel puţin suspecte. Ioniţă a rămas ferm pe poziţie chiar şi atunci când secretarul Ion Didoiu
i-a explicat că primăria nu poate derula investiţii pe proprietăţile private, cum este Dealul Capela, pentru că legea nu-i permite.

Liberalii vor bugetul lor…şi doar al lor

Consilierul liberal Gheorghe Ioniţă a cerut în numele PNL operarea unor alocări ilegale de sume: reducerea sumei de 190.000 lei la 40.000 lei şi alocarea diferenţei la noi obiective: 50.000 de lei pentru amenajarea dealului Capela (trasee/alei, promenadă, puncte belvedere, băncuţe etc.); 40.000 de lei pentru Festivalul de muzică populară „Maria Ciobanu”, alocare care nu are nicio legătură cu aprobarea bugetului; 80.000 lei pentru achiziţia unei staţii de monitorizare a calităţii mediului, deşi avem deja doua, una la Universitatea Spiru Haret şi una la Agenţia de Mediu; 150.000 de lei pentru amenajarea unei parcări subterane în Ostroveni, parcare prinsă pe un proiect european şi 1.200.000 lei pentru echipa de fotbal CSM, sumă calculată din burtă de Gheorghe Ioniţă, nu în funcţie de numărul de acţiuni deţinute de primărie.

După discuţii aprinse, liberalii au picat bugetul nu înainte de a cere refacerea lui în baza amendamentelor formulate în plen. Inteligenţa liberalilor a atins punctual culminant în momentul în care unul dintre angajaţii primăriei a precizat că refacerea bugetului presupune o nouă fundamentare. Consilierul Ioniţă s-a declarat stupefiat şi a declarat că se poate si fără…ca la piaţă… Atât a înţeles fostul viceprimar liberal într-un mandat de patru ani în Consiliul Local al Râmnicului.

Proiectul Râmnicului, votat cu greu de liberali

Liberalii au deschis sezonul şedinţelor extraordinare la Consiliul Local. Prima din acest an a avut loc ieri, 2 februarie, pentru aprobarea bugetului, proiect picat de liberali la şedinţa ordinară de săptămâna trecută fără niciun argument, dar cu o serie de amendamente cu iz penal făcute de consilierul liberal Gheorghe Ioniţă, care a propus repartizarea ilegală a banilor, mai toţi pentru satisfacerea intereselor unui grup de interlopi din oraş. Proiectele de hotărâre supuse aprobării au fost: proiectul de hotărâre privind aprobarea bugetului local şi a listei de investiţii pe surse de finanţare pentru anul 2016; proiect de hotărâre privind aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli al societăţii ETA S.A. pentru anul 2016; proiect de hotărâre privind aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli al societăţii PIEŢE PREST S.A. pe anul 2016. Consilierul liberal Grigore Ioniţă a menţinut propunerea de a aloca 40.000 pentru Festivalul Maria Ciobanu, festival ce urmează să fie organizat în septembrie. Primarul interimar al Râmnicului i-a precizat că nu-şi poate angaja proiecte decât până în luna mai.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *