PNL a murit în sondaje, dar nu se predă

PNL se tot sondează şi de fiecare dată îi iese cu minus. Se poate spune că partidul stă extrem de prost după ieşirea de sub umbrela PSD, şi că s-a ales praful de criteriile de integritate stabilite de PNL în alegerea candidaţilor la alegerile locale şi generale din acest an. Aplicarea lor îi trimite la pensie anticipată cu toate racolările făcute în rândul primarilor PSD.
Sondajele făcute pe parcursul anului trecut şi la începutul acestui an îi dau perdanţi garantaţi, iar studiile nu sunt făcături – au fost făcute de activiştii partidului.

La Vâlcea, liberalii stau atât de prost la încrederea populaţiei încât liderului Cristian Buican i-a fost jenă să dea rezultatele obţinute de activiştii înscrişi pe listă. Niciunul nu a obţinut 4%.
Cu sau fără voia doamnei Gorghiu, marea speranţă liberală a rămas tot fostul primar Mircia Gutău, care, deşi are două condamnări penale, a ieşit cu 28%, nu cu 38%, cum afirmau acoliţii acestuia din PNL. Adică cu doar trei procente peste actualul interimar al Râmnicului.
Efectul „Colectiv”i-a fost fatal fostului edil al Râmnicului, iar introducerea alegerilor în două tururi îi va cimenta cripta, chiar dacă liberalii nu cred în acest scenariu.

Râmnicenii au înţeles mai repede decât activiştii PNL orbiţi de „putere” că realegerea fostului edil ar izola şi mai mult oraşul, ar anula orice posibil parteneriat, fie el economic sau cultural, cu partenerii străini.
Niciun investitor sau oficial străin nu intră orbeşte într-o relaţie contractuală sau culturală cu un partener suspectat măcar de acte de corupţie, iar Mircia Gutău are două condamnări. În actualul context politic şi nu numai, întâlnirile la acest nivel se stabilesc după „cercetarea” amănunţită a viitorului partener de discuţii sau de afaceri.
În cazul nostru, un simplu click pe Google ar deconspira cazierul candidatului liberal, iar întâlnirea ar fi amânată până la calendele greceşti în speranţa că respectivul şi-ar da seama că are un „CV” mult prea „colorat” pentru gusturile lor.

Trecând peste problema existenţială a liberalilor vâlceni, poliţa viitoarelor alegeri va fi plătită tot de populaţia cu sau fără drept de vot.
Până în prezent, electorii vâlceni n-au primit nici măcar o umbră din oferta partidelor politice locale. PNL are doar candidaţi de 3%, PSD nu ştie cu cine să meargă, deputatul Romeo Rădulescu îşi tot caută disperat un partid care să-l ajute să candideze la Primărie, deşi DNA e şi pe urmele lui, ALDE, partidul lui Tăriceanu, tot caută un candidat dar nimic, nimic – nu s-a invit niciunul viabil la orizontul partidului, iar UNPR nu prea mai există.

Poate, până la sfârşitul lui februarie se va „naşte” unul din tranşeele oraşului, unul fără pete, fără cazier, fără scheleţi în dulap, fără bunicuţe miliardare în Euro sau amante „multifuncţionale”.
Poate Cerul ne ajută şi ne scoate unul în cale, că doar El se ocupă de toate în România, are normă întreagă, cel puţin aşa susţin actualii demnitari… „dacă dă Domnul… nu vom avea inundaţii, nu vom avea alunecări de teren, nu se vor prăbuşi podurile, nu ne vor muri oamenii în spitale etc.”
Şi „dacă dă Domnul” poate scăpăm şi noi de actualii demnitari şi ne alegem cu unii mai răsăriţi care nu aşteaptă ca Dumnezeu să le rezolve problemele, că nu el e abonat la banii publici.
Şi dacă noi punem ştampila pe unul care nu are nevoie de Pervol, atunci chiar putem spera că încet, încet vom ieşi din groapă.
Doar dacă… dar povstea asta e ceva mai complicată, o parte din candidaţi şi-au început campania electorală în fiecare scară de bloc, la fiecare colţ de casă, asta în condiţiile în care sărăcia suflă în buzunarele votanţilor , precum crivăţul în Siberia.
Din păcate, foamea de bani a politicienilor bate de departe anchetele DNA, băieţii au ajuns la concluzia că merită să faci pârnaie…dacă rămâi cu banii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *