„Viperele Albastre” au înregistrat două victorii şi un eşec în amicalele de până acum

Trei partide au disputat „municipalii” în perioada de pregătire. Au fost două victorii (4-0 cu FC Hermannstadt şi 1-0 cu Turris Tn. Măgurele) şi un eşec, 0-1, în Zăvoi, cu prim-divizionara Pandurii Tg. Jiu. Următorul meci de pregătire al “viperelor albastre” va fi chiar azi, miercuri, 10 februarie, cu echipa din eşalonul 3, Metalurgistul Cugir.

„Balul” a început contra liderului Ligii a 4-a din Sibiu, FC Hermannstadt

După o săptămână de pregătire centralizată la Baza sportivă din Zăvoi, CS Municipal a început seria meciurilor de pregătire. Trupa lui Alex Pelici a jucat, în primul meci, pe Sineticul din Zăvoi contra formaţiei sibiene FC Hermannstadt, lidera eşalonului IV din judeţul vecin. Meciul a fost câştigat de “municipali” cu scorul de 4-0. Vâlcea a deschis scorul după un corner, fundaşul central Cătălin Pârvulescu îndeplinind o formalitate, cu poarta goala. Lucian Iordache a majorat diferenţa, transformând o lovitură liberă de la 18 metri, fază după care Jean Gavrilă a schimbat imediat portarul. Juniorul Cosmin Piscanu a reuşit cel mai frumos gol al meciului, un şut la vinclu, de la 20 de metri. Scorul final, 4-0 a fost reuşit chiar de Andrei Neagoe, care a marcat şi el dintr-o lovitură liberă de la marginea careului.

CSM Râmnicu Vâlcea: Fildan – Samson, Pârvulescu, Cucui, A. Marin – Cl. Ştefan, Iordache – Firţulescu, Neagoe, Vasile – Voinea. Au mai jucat D. Geantă, C. Stoica, Dumitraşcu, I. Stoica, Bratu, Georgescu, Chiripuş, Dâlbea, Al. Ionescu, I. Marian, Luduşan, Fl. Costea, Petrescu.

„Pandurii” lui Edi Iordănescu au făcut spectacol în Zăvoi

Vinerea trecută, “Viperele Albastre” au jucat contra echipei de prim eşalon, Pandurii Târgu Jiu, cel mai tare meci amical al iernii. Pentru oaspeţi a fost ultima verificare înainte de reluarea campionatului şi tehnicianul Edi Iordănescu a folosit cel mai bun unsprezece pe care l-a avut la dispoziţie, în condiţiile în care Săpunaru, Răduţ, Hora şi Ropotan nu s-au întors de la acţiunea lotului naţional din Turcia. n faţa a aproximatov 800 de spectatori, echipa noastră a început meciul sus, a prins curaj odată cu trecerea timpului şi a pus pentru prima dată în pericol poarta apărată de Stanca la şutul lui Bebe Vasile (minutul 10). După o jumătate de oră de joc, Costin Stoica a fost faultat în careu şi Alin Olaru a arătat punctul cu var. Lovitura de la 11 metri a fost executată de Andrei Neagoe dar Stanca a ghicit colţul, s-a întins şi a parat. Gorjenii şi-au arătat colţii târziu şi Welington a reuşit să trimită balonul în plasa porţii apărate de Dragoş Geantă dar golul a fost anulat pentru o poziţie clară de ofsaid. Primul mitan s-a terminat cu o altă ocazie mare cât roata carului pentru Viperele Albastre. Albert Voinea a scăpat singur cu Stanca dar l-a luat la ţintă pe portarul Pandurilor. După 0-0 la pauză, CSM a ratat din nou deschiderea scorului după ce Andrei Neagoe s-a revanşat pentru ratea loviturii de la 11 metri şi a forţat un adversar să comită henţ în propriul careu. De această dată de la punctul cu var a executat Albert Voinea dar, din nou, Stanca a respins. Cum în fotbal, de regulă, ocaziile se răzbună, gorjenii au fost cei care au punctat, în minutul 51, după o execuţie perfectă a lui Nistor, şut de la marginea careului. Până la final şi Pandurii şi-au trecut în cont un penalty ratat, Călin Fildan respingând şutul de la 11 metri al lui Ciucur. În final a fost 0-1 şi vâlcenii prezenţi în tribunele stadionului din Zăvoi nu au avut ce regreta, asistând la 90 de minune vii.

Golul victoriei cu Turris marcat de un junior

A urmat meciul de pe Sinteticul din Slatina, cu divizionara C, Turris Tn. Măgurele. Partida a fost câştigată de vâlceni cu 1-0, graţie reuşitei juniorului Claudiu Ştefan cu şut frumos de la 30 de metri (minutul 25). Pe parcursul întâlnirii elevii lui Alex Pelici au mai avut câteva ocazii bune de gol prin Andrei Neagoe, Bebe Vasile, Bogdan Geantă şi Firţulescu. Pentru CSM a evoluat şi atacantul Florin Costea, şi el fiind aproape de a majora avantajul.

Alex Pelici a folosit următorul unsprezece: Fildan – Vasile, Stoica, Cucui, Dumitrașcu, Artean, Dâlbea, Georgescu, B. Geantă, Cl. Ştefan, Voinea. Au mai intrat pe parcursul meciului: Dr. Geanta, Neagoe, Pârvulescu, Piscanu, A. Marin, Petrescu, Iordache, Fl. Costea, Firţulescu, Samson, I. Marian, Trabalka şi Bratu.

Încă două meciuri săptămna viitoare

Săptămâna aceasta echipa noastră joacă alte două meciuri amicale. Astfel, miercuri, 10 februarie, vine în Zăvoi Metalurgistul Cugir, formaţie de eşalon III. Sâmbătă, “Viperele Albastre” se deplasează la Bradu pentru întâlnirea cu FC Clinceni, grupare care activează în Seria I a eşalonului inferior.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *