Consilierul Ioniţă, prea stresat… prea expirat

Consilierul liberal Gheorghe Ioniţă nu prea ştie cum stă treaba cu democraţia. Ne-a trimis un mail în care ne somează să-i dăm urgent dreptul la replică. Se crede pe plantaţia cu negri a PNL. Îl informez că nu suntem obligaţi. I-am dat materialul doar pentru că a probat încă o dată cât de dezinformat şi superficial se prezintă în calitatea de consilier municipal.
Dar are o „scuză”, cică munceşte cu normă întreagă la ICSI Rm. Vâlcea, iar şedinţele de CL sunt considerate activităţi suplimentare, activităţi la care a lipsit destul de des în primii doi ani de mandat ca viceprimar al Râmnicului, de aici şi lacunele, motiv care l-a obligat să-şi facă o părere proprie despre proiectele supuse dezbaterii, de multe ori neavizată şi contradictorie chiar şi grupului PNL. Anul trecut şi-a sabotat colegul de partid, pe viceprimarul Eduard Vîrlan, doar pentru că nu a înţeles cine este persoana responsabilă cu proiectele europene; a crezut că-l sabotează pe interimarul Matei şi a ieşit din sală în momentul votului. Liberalii au ajuns deja la exasperare… Bogdan Pruteanu stă cu ochii pe el la fiecare şedinţă şi-l consiliază pe calea cea bună.

Domnul cu pricina este convins că râmnicenii nu dorm noaptea din cauza imaginii deplorabile a Dealului Capela, deal ţinut în „conservare” de către proprietarii de drept, în speranţa că vor fi ajutaţi de clasa politică „potrivită” să-l amenajeze pe banii statului. „Cine ar avea de câştigat în urma amenajării ecologice a actualelor poteci ca alei de promenadă; montării unor bănci sau a unor puncte de belvedere, râmnicenii sau proprietarii?”, ne întreabă consilierul Ioniţă.
Răspuns corect: proprietarii care vor să-şi amenajeze proprietăţile din banii râmnicenilor, nu din conturile lor! Este foarte posibil, la cât de distras se prezintă la şedinţe, ca domnul Ioniţă să nu fi ştiut pentru interesele cui pledează, dar nici asta nu e o scuză.
Eu, dl Ioniţă, şi, alături de mine, mulţi alţi râmniceni refuzăm modernizarea pe banii noştri a unui deal aflat în proprietatea miliardarilor în euro ai oraşului, teren luat la limita legii. Dacă „băieţii deştepţi” vor să-şi agrementeze pădurile luate cu japca să o facă din banii lor. Asta e culmea tupeului: furi o juma’ de oraş şi mai ceri bani şi pentru mobilier şi „zugrăveală”… şi mai ai pretenţii şi la mulţumiri.

Consilierul liberal mai susţine că municipalitatea trebuie să-i facă un festival cântăcioasei Maria Ciobanu doar pentru că fostul primar Emilian Frâncu a făcut-o cetăţean de onoare al Râmnicului, pentru trei cântece interpretate la festivalul organizat în Râmnic în 2012, unde a cântat pe bani. Trilurile cântăreţei au devenit un act de cultură ce merită a fi premiat cu un astfel de festival în care „ciocârlia” aflată în prag de pensionare ne-ar uşura bugetul local cu 40.000 lei. Ioniţă consideră normal ca Râmnicul să-i plătească retragerea la vatră din „activitatea interpretativă”. Nu mai punem că liberalul habar nu are că cel mai faimos festival, „Cântecele Oltului”, nu s-a ţinut niciodată în Râmnic, ci în Călimăneşti, dar asta nu-l împiedică să dea drepturi la replică nefondate.
„După ce am pierdut organizarea festivalului „Cântecele Oltului” şi am întrerupt din 2012 Festivalul de Muzică Populară – Maria Ciobanu, practic la ora actuală, municipiul Rm. Vâlcea nu se identifică cu niciun eveniment cultural-artistic, de amploare naţională. Ţinând cont că doamna Maria Ciobanu este Cetăţean de Onoare al municipiului nostru şi că în luna martie (de fapt, în septembrie) găzduim unul dintre concertele retragerii dânsei din activitatea interpretativă, am propus reluarea în 2016 a „Festivalului de muzică uşoară – Maria Ciobanu”, ca parte a proiectului „Vâlcea Culturală”. Amin!
Îi mulţumesc domnului Ioniţă pentru precizarea făcută, nu ştiam că „ciocârlia” e interpretă de muzică uşoară, dar la câte confuzii face în CL nu mă surprind nici cele făcute în dreptul la replică. Nu mai punem că interpreta de muzică „uşoară” nu a făcut nimic pentru Râmnic sau pentru râmniceni. A obţinut titlul pe „sub masă”, în baza unor merite inexistente, deşi „rădăcinile” le are în comuna Roşiile.
Poziţia din prezent a domnului Ioniţă este extrem de interesantă, în condiţiile în care în 2013 a fost la un pas să-şi piardă sprijinul politic pentru că nu a susţinut acordarea titlurilor pe bandă rulantă.

Acelaşi domn are o mare problemă şi cu folosirea iniţialelor de către jurnalişti, deşi numele acestora figurează în caseta redacţiei, o consideră o formă de „ascundere”, dar nu mă surprinde nici acest lucru. N-ai cum să citeşti o casetă, atât timp cât nu-ţi citeşti propriile comunicate de presă. În decembrie 2015 ne-a invitat la o acţiune organizată în… decembrie 2013.
Consilierul PNL s-a simţit lezat în toate „amendamentele” făcute în ultimele două şedinţe ale CL, fără a prezenta argumente viabile sau de bun simţ.
Ce se întâmplă, domnule Ioniţă? Prea multă muncă de cercetare sau prea multă presiune în partid? Renunţaţi la CL, oraşul vă va fi recunoscător!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *