Buican îl pârăşte pe Cornoiu lui Cioloş

Premierul tehnocrat Dacian Cioloş se mişcă mult prea încet comparativ cu foamea de funcţii a liberalilor. Deşi şeful Guvernului purecă la greu toate prefecturile cu prefecţi şi subprefecţi PSD şi UNPR, în încercarea de a justifica schimbarea lor din funcţie, deputatul Cristian Buican, co-preşedintele PNL Vâlcea, a dat în clocot. Liderul liberalilor vâlceni a anunţat vinerea trecută că săptămâna aceasta va face o nouă plângere împotriva prefectului Dumitru Cornoiu în vederea schimbării acestuia din funcţie.
Supărat pe faptul că UNPR-istul nu-i răspunde la comenzi, cu toate că nu mai are spatele asigurat de Gabriel Oprea, deputatul vrea să-l schimbe pe motiv că face politică în teritoriu. Buican precizează că prefectul este apolitic şi ar trebui să se poarte ca atare, drept urmare va cere din nou schimbarea lui din funcţie. „Luni o să merg la Bucureşti şi o să fac încă o plângere la Guvernul României, pentru a-l schimba pe domnul prefect Cornoiu, pentru că se implică în politică”, a afirmat liderul PNL Vâlcea.
În fapt, prefecţii şi subprefecţii sunt la fel de apolitici şi tehnocraţi ca premierul Dacian Cioloş şi miniştrii numiţi de preşedintele Klaus Iohannis în guvernul lui de „tehnocraţi”.
Liberalii au pierdut postul de prefect cu doi ani în urmă, odată cu părăsirea alianţei USL, până la momentul în cauză funcţia era deţinută de apoliticul liberal Mircea Nadolu, un apropiat al liderului Cristian Buican. În prezent, conducerea PNL Vâlcea, şi nu numai, încearcă să-şi numească prefecţii pentru a-şi asigura „pacea”pe parcursul alegerilor locale şi generale, omiterea unor ilegalităţi în desfăşurarea lor, activiştii liberali fiind campioni la încălcarea legii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *