Variantele PNL pentru Prefectura Vâlcea: Vîlcu şi Dediu

Liberalii caută un prefect fără “pete”, cei patru candidaţi Nadolu, Ungureanu, Renga şi Handolescu au fost scoşi din cursă de procesele din instanţa de judecată în dosare grele cu retrocedări de munţi pe acte false. Singurii rămaşi în “cărţi” legal, cu patalama, sunt fostul deputat Samoil Vîlcu şi primarul Alexandru Dediu.

Dumitru Cornoiu, cu-n picior în afara Prefecturii Vâlcea.

Premierul Dacian Cioloş a finalizat aşa zisa evaluare a prefecţilor numiţi în funcţie de guvernul USL în 2012, procedură necesară pentru demiterea legală din funcţie.
Anunţul a fost făcut de purtătorul de cuvânt al Guvernului României săptămâna trecută. Conform afirmaţiilor, actualii prefecţi “vor fi înlocuiţi cu înalţi funcţionari publici sau oameni din administraţia publică locală cu o vastă experienţă.”
La Vâlcea, după alegerile din 2012, funcţia a revenit liberalului Mircea Nadolu, aparent apolitic, acesta pierzându-şi fotoliul după spargerea alianţei USL când premierul social democrat Victor Ponta l-a înlocuit cu Dumitru Cornoiu, ministru secretar de stat în Ministerul Muncii, fost membru PSD dat cadou UNPR Vâlcea de fostul preşedinte al PSD Vâlcea, Ion Câlea, pentru înfiinţarea unei formaţiuni politice progresiste şi la Vâlcea.
Cornoiu a apărut la Prefectura Vâlcea precum sirenele din spuma mării, nimeni n-a ştiut nimic, nici măcar capii PSD Vâlcea care-şi pregătiseră un candidat pentru această funcţie.Trocul a funcţionat din nou şi social democraţii s-au văzut nevoiţi să renunţe la postul de prefect în favoarea progresiştilor lui Gabriel Oprea.
Deşi pe scena politică locală s-au vehiculat numele foştilor prefecţi PDL pentru înlocuirea lui Cornoiu, niciunul nu poate accede la funcţia cu pricina din cauza proceselor aflate pe rolul instanţelor de judecată în diferite dosare cu retrocedări de terenuri şi păduri. Respectivii sunt acuzaţi că au înlesnit înstrăinarea câtorva munţi pe acte false în timpul mandatului de prefect: Mircea Nadolu, Anuţa Handolescu, Radu Renga şi Bebe Ungureanu.
Singurele variante disponibile pentru conducerea PNL Vâlcea sunt fostul deputat Samoil Vîlcu şi Alexandru Dediu, primarul localităţii Păuşeşti Măglaşi care şi-a anunţat deja trecerea la PNL la alegerile locale din vara acestui an.
Interesul primarului Dediu pentru un nou mandat de primar este aproape zero, acesta a făcut deja cursurile pentru intrarea în categoria înalţilor funcţionari publici, nominalizarea sa pentru funcţia de prefect s-ar face perfect legal, dacă va accepta oferta. Primarul este interesat de un alt post tot în administraţie, de cel de secretar al judeţului ocupat momentan de Constantin Dirinea până la alegerile generale din vara acestui an. Dediu a confirmat informaţia conform căreia ar putea fi una dintre variantele PNL pentru Prefectura Vâlcea, dacă Cristian Buican nu va găsi o altă variantă.
Situaţia este la fel de legală şi în cazul lui Samoil Vîlcu acesta având la activ un mandat de parlamentar, condiţie prevăzută de legea.
Rămâne de văzut pentru care dintre cei doi va opta PNL Vâlcea, dacă va avea un cuvânt de spus în faţa premierului Cioloş sau cine va fi persoana desemnată de acelaşi premier pentru funcţia de prefect de Vâlcea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *