DE RÂSUL LUMII!

Cine greșește, plătește, dacă vrea! Dacă nu vrea, e „regele asfaltului

Pasajul rutier de pe Tudor Vladimirescu le-a scos peri albi vâlcenilor atâta amar de vreme, că au și uitat, dacă vor fi știut vreodată, numele constructorului vinovat de întârzierile supărătoare. Măria-sa, regele asfaltului, Georgică Cornu, mândru locuitor al Banatului, nu a înțeles atunci, cum nu înțelege nici acum articolul din lege care spune că, dacă ai provocat cuiva o pagubă, ești dator să suporți consecințele. Nemulţumit de penalităţile calculate pentru întârzierile la pasajul de pe Bulevardul „Tudor Vladimirescu”, Georgică Cornu, patronul firmei Confort Timişoara, se pregăteşte să dea în judecată primăria Râmnicu Vâlcea.

Conform contractului încheiat între primărie şi firma afaceristului Georgică Cornu, lucrările la pasaj ar fi trebuit să se finalizeze în iunie 2013. După mai bine de doi ani şi jumătate, timp în care constructorul a cerut de cel puţin opt ori prelungirea termenului de execuţie, pe pasajul „Tudor Vladimirescu” se mai lucrează si la aceasta data.
La începutul anului trecut, edilii din Râmnicu Vâlcea au hotărât să respecte legea şi să-i aplice constructorului penalităţi de 0,1 % din valoarea contractului, pentru fiecare zi de întârziere.
„La 31 decembrie 2015 constructorul avea de plătit penalităţi în cuantum de 10 milioane de lei. Noi am făcut demersurile necesare, am trimis notificări, dar constructorul din Timişoara a refuzat să primească facturile. Toate facturile expediate la sediul firmei ne-au fost returnate, iar constructorul ne-a transmis că ne dă în judecată. Aşteptăm să vedem ce spune instanţa dar, după părerea mea, firma nu va avea câştig de cauză”, a declarat viceprimarul Eduard Vîrlan.
Lucrarea de pe Bulevardul „Tudor Vladimirescu” ar putea fi recepţionată în perioada aprilie-mai, atunci când se estimează că se vor finaliza şi lucrările de reabilitare a podului peste râul Olt. Şantierul se va redeschide însă în zonă peste aproximativ doi ani, când edilii din Râmnicu Vâlcea vor semna ordinul de începere a lucrărilor la bretele de legătură pentru pasajul „Tudor Vladimirescu”. Potrivit viceprimarului Eduard Vîrlan, investiţia se va continua cu fonduri europene.

Sursa:

http://adevarul.ro/locale/ramnicu-valcea/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *