ULTIMA ORĂ! Cornoiu pe lista celor 19 prefecți de schimbat?

Premierul Dacian Cioloș face demiteri în rândul prefecților. Prim-ministrul a dispus schimbarea din funcție a 19 prefecți și trei subprefecți din țară.

Demiterile în lanț vin după ce Dacian Cioloș a cerut o analiză a performațelor acestor funcționari, iar în urma acestora s-a constatat că unii prefecți nu sunt suficient de competenți.

Anunțul a fost făcut în ședința de joi a Guvernului, după ce premierul s-a arătat nemulțumit de activitatea oficialilor din administrație.

Schimbarea din funcție a celor 19 prefecți este doar un prim pas în reforma pe care Cioloș și-a propus încă de la începutul mandatului să o facă în interiorul instituțiilor statului, susținând că funcționării publici ar trebui să fie numiți și evaluați conform unor criterii de performață, asemănătoare celor de la Bruxelles.

Dacian Cioloș spune că își dorește că persoanele numite în locul prefecților să nu aibă legături politice, ci să obține funcția pe baza realizărilor profesionale, scrie ziare.com.

Procedura va fi, însă, diferită, de această dată. Având în vedere timpul scurt care a mai rămas până la alegeri, nu poate fi organizat un concurs pentru ocuparea funcțiilor, ci prefecții vor fi numiți din rândul structurilor deja existente.

 

Sursa:

http://fn24.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *