CJ Vâlcea, luat cu asalt de DNA pentru un contract încheiat de CET Govora

Procurorii DNA au descins luni dimineaţă în Consiliul Judeţean Vâlcea la ora 7 fix, primul care i-a întâmpinat a fost vicepreşedintele Dumitru Persu, cel mai matinal angajat al instituţiei. Controlul s-a finalizat în jurul orei 15.00, când procurorii, după un adevărat spectacol cu maşini plimbate în jurul clădirii, au încărcat în duba DNA trei cutii cu documente care vizau contractul încheiat de CET Govora cu firma SC Transtech Global Engineers SRL, o firmă specializată în acordarea asistenţei tehnice pentru supervizarea lucrărilor.

Vicepreşedintele Romulus Bulacu, singurul oficial care şi-a asumat responsabilitatea oferirii unui răspuns presei locale a declarat că: “ Niciunul dintre angajaţii CJ nu a fost vizat de controlul DNA. Controlul a fost axat doar pe contractul cu o firmă care a acordat servicii de asistenţă tehnică societăţii CET Govora pe programul de termoficare urbană. Se pare că firma este cea vizată, din câte am înţeles a încheiat contracte cu mai multe administraţii şi societăţi comerciale din ţară, contractul de la CET având valoarea cea mai mică.”
CET Govora implementa, la data de 26 august 2013, programul „Reabilitarea sistemului de termoficare urbană la nivelul municipiului Râmnicu Vâlcea pentru perioada 2009-2028, în scopul conformării la legislaţia de mediu şi creşterii eficienţei energetice”, având ca sursă de finanţare Programul Operaţional Sectorial de mediu 2007-2013-Axa Prioritară 3. Programul prevedea acordarea de „Asistenţă tehnică pentru Supervizarea Lucrărilor, pentru Implementarea proiectului la sursa CET Govora-CS 2”. Proiectul are perioadă de implementare de 53 de luni, iar valoarea totală este de 73.482.700,01 euro, fără TVA, din care 29.666.250 de euro finanţare nerambursabilă din Fondul de Coeziune al Uniunii Europene, 26.699.625,11 euro, finanţare nerambursabilă de la bugetul de stat, iar 2.966.624,95 euro contribuţia beneficiarului din bugetul local, la care se adaugă TVA în cuantum de 14.149.199,95 euro.
În cadrul proiectului s-au derulat şase contracte, dintre care trei de prestări servicii şi trei de lucrări (proiectare şi execuţie).
Contractul serviciilor de asistenţă tehnică pentru supervizarea lucrărilor a fost atribuit operatorului economic SC Transtech Global Engineers SRL, în urma unei licitaţii deschise, desfăşurată prin mijloace electronice. Contractul are o valoare de 1.210.307,14 lei (exclusiv TVA), din care 50% reprezintă contribuţia UE prin Fondul de Coeziune.
Firma a promis că-şi va onora contractul, se pare însă că problemele înregistrate de CET Govora cu reţeaua de termoficare sunt provocate de calitatea proastă a serviciilor de supervizare care a refuzat să schimbe constructorul în momentul în care a constat neregulile. La data respectivă a fost un adevărat scandal între conducerea CET Govora şi conducerea firmei.
Firma a mimat asistenţa tehnică, aşa se face că CET Govora s-a ales cu conducte subdimensionate şi de proastă calitate care pocnesc de câte trei, patru ori în condiţii de ger năprasnic pentru că nu fac faţă presiunii şi temperaturii scăzute. În prezent, aceeaşi firmă este luată la purecat de procurorii DNA cu privire la contractele de servicii de asistenţă tehnică încheiate în întreaga ţară.

Un comentariu la „CJ Vâlcea, luat cu asalt de DNA pentru un contract încheiat de CET Govora

  • 29 iulie 2016 la 10:09
    Permalink

    Majoritateaaaa termoficarilor incaseaza FOLOASE NECUVENITEEEEE de la PROPRIETARIIIIII CU CENTRALE PROPRIIIII !TERMOFICARILEEEEEE TREBUIE sa PLATEASCA CHIRIEEEEE PROPRIETARILOR CU CENTRALE,etc, Pt CA le FOLOSESC IN MOD ABUZIV PROPRIETATEA PERSONALA Pt AFACERILE SI INTERESELE TERMOFICARIIII! VREAU O LEGE PRIN CARE TERMOFICARILE SA FIE OBLIGATEEEE sa RESTITUIE TOTIIIIII BANIIIIII INCASZTI DE LA CETATENIIII Pt CA , vezi Fiamme, consulta le face caldura in locuinta ! SOLIDARITATEA O PROSTEALA PE FATA ! SOLIDARITATEA e ce mi Treviso sa Cina de la „BOGATI „???????? DE ce SOLIDARIETATEA Treviso sa vina doar din partea SARACILOR= „PROSTILOR „, cum ne cred PARVENITIII DE TOATE FELURILEEEEEE????????

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *