DE ULTIMĂ ORĂ! România condamnată pentru Dosarul Revoluției

România a fost condamnată de Curtea Europeană a Drepturilor Omului pentru SUPERFICIALITATEA cu care s-a desfășurat ancheta în Dosarul Revoluției.

Ieri primul adjunct al procurorului general, Bogdan Licu, cel care îndeplineşte şi funcţia de procuror general interimar, a solicitat Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie dosarul Revoluţiei, pentru a fi reanalizat.

Informaţia a fost confirmată luni de Biroul de presă al Parchetului General, iar cererea lui Bogdan Licu adresată instanţei supreme vine după ce preşedintele Asociaţiei 21 Decembrie, Teodor Mărieş, a făcut o nouă plângere împotriva soluţiei de clasare a dosarului. Dacă plângerea depusă de Mărieş va fi admisă, atunci dosarul va fi redeschis.

Pe 14 octombrie 2015, Parchetul Militar a clasat dosarul privind evenimentele din decembrie 1989, care au avut ca rezultat decesul a 709 persoane, rănirea a 1.855 de persoane prin împuşcare, rănirea a 343 de persoane în alte împrejurări şi reţinerea a 924 de persoane.

Ulterior, Asociaţia 21 Decembrie şi peste 100 de victime şi urmaşi ai celor care au avut de suferit în decembrie 1989 au atacat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie decizia procurorilor militari de închidere a dosarului.

Pe 22 ianuarie 2016, judecătorii de la instanţa supremă au respins plângerea depusă de Asociaţia 21 Decembrie 1989, însă alte zeci de plângeri asemănătoare încă se află pe rolul instanţei.

Sursa:

http://www.stiripesurse.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *