Romeo Rădulescu, candidat la Primărie… fără adeziune la PSD Rm. Vâlcea

Liderii judeţeni ai PNL şi PSD îşi bat joc de electoratul vâlcean. Dacă PNL Vâlcea are doi candidaţi, unul la vedere în persoana lui Grigore Crăciunescu, altul la „negru” în persoana lui Mircea Gutău, PSD Vâlcea şi-a luat un candidat independent care va candida pe lista partidului. Astfel, ambele partide au un numitor comun: se prezintă în cursa pentru Primăria Râmnicului cu candidaţi independenţi, ambii de dreapta, ambii băsişti.
Liderul PSD Vâlcea, deputatul Constantin Rădulescu şi-a făcut curat în ograda partidului dintr-o singură lovitură. Cu o singură mişcare, prin racolarea băsistului Romeo Rădulescu în partid, Rădulescu Constantin a scăpat de toţi indezirabilii, mai toţi şi-au dat demisia din funcţiile de conducere deţinute sau şi-au anunţat intenţia de a demisiona. Fostul secretar Dumitru Persu, vicepreşedinte al Organizaţiei PSD Vâlcea până la marea mutare, a declarat că liderul Constantin Rădulescu şi-a bătut joc de statutul partidului, nominalizarea băsistului fiind făcută prin încălcare flagrantă a cărţii de căpătâi a partidului. Agamiţă Dandanache, respectiv Romeo Rădulescu, ar fi de fapt tot independent pentru că nu a catadicsit să-şi depună o adeziune la sediul Organizaţiei Municipale PSD Rm. Vâlcea.
„S-au încălcat cele mai elementare norme ale statului. Potrivit statului, trebuia să existe o adeziune a domnului Romeo Rădulescu la organizaţia din localitatea pe care vrea să o conducă, o adeziune ce trebuia aprobată de Biroul Organizaţiei Municipale. El e candidatul nostru…dar nu membru PSD. Aici e marea problemă, şi acest lucru s-a întâmplat cu concursul dl. Constantin Rădulescu care nu a spus nimic despre această numire.
Biroul Permanent Judeţean prezenta Biroului Permanent Central al partidului trei propuneri şi ei alegeau un candidat. E prima dată când se întâmplă aşa ceva, vorbim de munca a o mie de oameni din partid. Domnul Rădulescu nu îndeplineşte condiţia de bază pentru a fi nominalizat drept candidatul nostru la Primăria Râmnicului: nu e membru PSD.
Liviu Dragnea cred că a fost dezinformat cu privire la ce se întâmplă aici, fie a fost influenţat cu tot felul de codoşlâcuri. Nu voi pleca din organizaţia judeţeană, dar nici nu pot să accept să fiu călcat în picioare. Mi-am depus demisia din funcţia de vicepreşedinte al organizaţiei judeţene. Am 24 de ani de activitate în acest partid, nu mă poate nimeni exclude din partid ca pe o măsea stricată. S-au făcut doi paşi mari, unul care poate să ducă la disoluţia PSD într-un singur an, poate doi, şi al doilea – au deschis calea lui Gutău care va câştiga fără drept de apel Primăria pentru că toţi pesediştii vor vota cu el. Ne-am întors în vremea dl. Caragiale, în 1883. El a împrumutat sceneta din „Scrisoarea pierdută” de la noi. Agamiţă Dandanache trăieşte în Rm. Vâlcea. Ne ducem în teren, şi ne trezim cu candidatul de la centru.”, a precizat amar fostul secretar al PSD Vâlcea, actualmente vicepreşedinte demisionar din cauza lui Constantin Rădulescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *