ȘOC ÎN LUMEA FOTBALULUI ROMÂNESC!

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) au citat în această săptămână, la sediul central al instituţiei, mai mulţi oameni din lumea fotbalului, pentru a-i audia ca martori într-un dosar legat de deturnarea unor bani primiţi de Federaţia Română de Fotbal (FRF) de la FIFA. Mai exact, este vorba de un milion de dolari.
Federaţia Română de Fotbal (FRF) a beneficiat de o finanţare de un milion de dolari de la FIFA, însă banii s-ar fi scurs prin conturile mai multor persoane fizice şi juridice.
Primul care a venit marţi la audieri este Patriţiu Abrudan, fost arbitru FIFA şi fost vicepreşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA), în prezent observator din partea CCA.
Potrivit unor surse judiciare, în perioada 2010 – 2012, s-a constituit un grup infracţional organizat prin care s-a urmărit însuşirea sumei de peste un milion dolari, bani proveniţi din finanţarea FRF de către FIFA, care au fost supuşi unui proces de reciclare, fiind efectuate transferuri succesive prin conturile mai multor persoane juridice şi fizice.
În acest caz se fac cercetări pentru delapidare şi spălare de bani.

Sursa:

http://adevarul.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *