Cum stau, la capitolul “financiar” contracandidatele CSM-ului la promovare?

Ne propunem ca acum, cu câteva zile înainte de reluarea campionatului în Seria Vest a Ligii a 2-a să vedem cum stau, din punct de vedere fianciar, contracandidatele SM-ului la promovare. Astfel, cu excepţia Braşovului, formaţiile care se bat pentru play-off nu par a avea mari probleme financiare

Dintre echipele care se luptă pentru accederea la turneul de play-off al Seriei de Vest a eşalonului secund doar FC Braşor are probleme financiare grave. În acest moment gruparea de sub Tâmpa pare atractivă pentru anumiţi investitori italieni. Rămâne de văzut, însă, dacă mutarea se va concretiza şi dacă ea o să fie una fericită, având în vedere experienţele similare proaste pe care le-au avut Ceahlăul Piatra Neamţ şi, mai ales, FC Caransebeş. „Încă nu s-a găsit formula legală prin care aceşti investitori italieni pot vira bani în conturile clubului. Eu sper ca în două-trei zile să rezolvăm această problemă. Sunt avocaţi care caută forma legală. Există şi alţi potenţiali investitori. Duminică seara am purtat o discuţie extem de lungă cu Anamaria Prodan, care a venit la Braşov cu un potenţial investitor german. Deocamdată suntem într-o perioadă de tatonări. S-au solicitat o serie de documente, acum urmează să le studieze şi, în cel mai scurt timp, aşteptăm un răspuns. Pentru această perioadă avem sumele necesare pentru activitatea clubului, nu este în pericol deplasarea la Arad sau alte cheltuieli curente. Marcel Popescu nu vrea o funcţie în club, el vine doar să ne ajute”, a declarat pentru Monitorul Expres Gheorghe Popa, preşedintele interimar al Consiliului de Adminitraţie de la FC Braşov.

Potrivit informaţiilor din presa naţională, Gaz Metan Mediaş este formaţia din eşalonul secund cu cel mai mare buget din Seria de Vest. O altă echipă cu salarii ridicate ale fotbaliştilor pare să fie CS Mioveni. La capitolul “corectitudine”, echipa vâlceană CS Municipal este clar în top, fotbaliştii antrenaţi de Alex Pelici fiind cu salariile la zi. Probleme nu par să fie nici la Chindia Târgovişte şi UTA Arad. O situaţie aparte este la FCM Baia Mare, formaţie care părea că se dezintegrează în această vară şi la care exista riscul să nu reia campionatul. Formaţia de pe locul secund al clasamentului pare să îşi fi revenit, având în vedere că a făcut multe transferuri, cel mai sonor dintre ele fiind al lui Cristian Daminuţă. George Cârjan, Ciprian Vasilache sau Emil Dică sunt alţi doi jucători care vor evolua pentru gruparea din Maramureş.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *