Fostul fotbalist vâlcean, Mihai Persu, actual consilier municipal: „E nevoie de un centru de copii şi juniori, la fotbal, în Râmnic, finanţat de municipalitate”

Fost fotbalist şi component, la acea vreme, a echipei naţionale de juniori a României, actualmente consilier municipal, Mihai Persu a reuşit să-ţi convingă colegii să mărească acel capital financiar aport la bugetul Clubului Sportiv Municipal de la 9 miliarde lei la 12 miliarde lei.

Mihai Persu consideră că administraţia publică locală nu poate susţine la nesfârşit, din bani publici, activitatea sportivă de mare performanţă, aşa cum se întâmplă acum cu HCM Rm. Vâlcea. „Municipalitatea nu trebuia să facă totul pompieristic. E bine că atunci când s-a desfiinţat Oltchim-ul, s-a încercat şi s-a reuşit înfiinţarea HCM-ului, astfel ca handbalul să nu piară în Vâlcea. Dar, ulterior ar fi trebuit să se facă demersuri pentru ca echipa să primească denumirea de Oltchim, astfel ar fi venit mai mulţi investitori la club şi echipa nu mai era susţinută financiar doar de Consiliul Municipal”.

În calitatea de consilier municipal, Mihai Persu a convins „municipalitatea” să înfiinţeze Clubul Municipal de Fotbal Juvenil, un centru de copii şi juniori ce va fi finanţat de Consiliul Local Rm. Vâlcea. „Trebuie să dăm şansa copiilor talentaţi să facă fotbal fără a fi condiţionaşi de acea taxă pe care acum o percep antrenorii. Sunt mulţi copii talentaţi, dar care nu pot face fotbal pentru că părinţii lor nu-şi permit să plătească acea taxă cerută de antrenori. Astfel, s-ar crea premisele unei selecţii corecte şi copii ar putea face fotbal fără a fi condiţionaţi de plata acelor taxe. De asemenea, antrenorii ar putea fi stimulaţi cu faptul că ar putea primii o cotă parte din suma de transfer al unui tânăr fotbalist care ar putea face pasul spre o altă echipă, acea indemnizaţie de formare a copilului”. Mihai Persu nu a ascuns faptul că şi-ar dori funcţia de coordonator al viitorului Centru de Copii şi Juniori CXS Juvenil Rm. Vâlcea. Până atunci, Persu spune că va depune actele la federaţie pentru a reintra în corpul observatorilor federali. „Îndeplinesc toate condiţiile. Am fost fotbalist, chiar şi de naţională, fie ea de juniori, am fost preşedinte de club – la FC Vâlcea – şi preşedinte la Asociaţia Judeţeană de Fotbal”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *