SENZAȚIONAL! Pictorița-contabilă din Râmnicu Vâlcea, pe urmele lui Van Gogh și Picasso

Absolventă a unei facultăţi de contabilitate, Alina Cozma s-a apucat de pictat la 30 de ani, o vârsta la care multe femei renunţă la propriile vise şi îşi concentrează întreaga atenţie asupra familiei. Anul trecut, tânăra a reuşit să-i impresioneze cu tablourile sale pe londonezi, iar acum se pregăteşte să-i cucerească şi pe criticii români.
O tânără obişnuită debordând de energie şi optimism, o mamă fericită secondată în tot ce face de două copile răsfăţate şi pline de neastâmpăr. Cam aşa ar putea fi descrisă la prima vedere, în doar câteva cuvinte, Alina Cozma (33 ani). Asta până în momentul în care ajungi să-i treci pragul sanctuarului din podul casei, un loc magic unde pânzele albe prind viaţă.
Pe marginea pereţilor din atelierul improvizat stau sprijinite o mulţime de tablouri care-ţi atrag rapid privirea datorită exploziei de culori. Sunt primele 70 de lucrări din portofoliul  pictoriţei care şi-a descoperit talentul artistic abia în 2013, la vârsta de 30 de ani. S-a apucat să picteze din dorinţa de a lăsa ceva posterităţii, iar primele lucrări au stârnit deja o serie de reacţie pozitive.

„Înainte să mă apuc de pictură m-a preocupat gândul că trebuie să las ceva în urma mea, că nu vreau să trăiesc degeaba pe acest pământ. Timp de şase luni, seară de seară, după ce adormeau fetiţele mă gândeam ce pot face eu  cu viaţa mea. Revelaţia am avut-o într-o noapte din 2013; ţin minte că era trecut de miezul nopţii când i-am spus soţului meu că vreau să pictez. Şi aşa a început totul”, povesteşte Alina.
Uşor-uşor pictoriţa din Râmnicu Vâlcea a prins curaj, iar formele au început să prindă contur pe pânzele albe. Fiind o mamă şi un angajat cu program full-time, Alina Cozma îşi permite să se retragă în micuţul atelier doar câteva ore, în general după ora 22.00.

„Când m-am apucat să pictez nu studiasem nimic despre Picasso sau Van Gogh, de exemplu, nu luasem nici măcar lecţii de desen. La primul tablou – EROS – am lucrat 27 de ore. Nu am avut nici măcar o schiţă când m-am apucat să lucrez, dar cred că acea lucrare mă reprezintă cel mai bine. Când încep să pictez nu am un ritual, trebuie doar să stau câteva momente în faţa pânzei albe, să o pândesc, cum spun eu. Apoi încep să lucrez pur şi simplu. Mă concentrez doar să transmit tot ce am eu mai frumos în suflet”, explică Alina Cozma.

Prima expoziţie, la Londra  

Abstractul plin de culoare şi lumină din tablourile  Alinei Cozma i-a făcut să vibreze  pe iubitorii de artă din Londra, tânăra din Râmnicu Vâlcea având prima expoziţie din viaţa sa într-o galerie din capitala Regatului Unit, în vara anului 2015. Proprietarii The Brick Lane Gallery au acceptat fără niciun fel de reţinere să expună mai multe dintre creaţiile Alinei Cozma timp de aproape o lună.

Sursa:

http://adevarul.ro/locale/ramnicu-valcea/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *