Ion Iliescu, „EXECUTAT” de către liderul PRU Vâlcea

În urma declarațiilor lui Ion Iliescu privin redeschiderea dosarului Revoluției din 1989, liderul PRU Valcea, ec. Florin Brăgău atacă duc afirmațiile fostului președinte susținând că Ion Iliescu este principalul vinovat pentru vărsarea de sânge din Decembrie 1989. Liderul PRU Vâlcea declară: „Închisoarea pe viață, aceasta ar fi răsplata pe care o meritați, domnule Ion Iliescu, pentru tot răul făcut României!”

Ion Iliescu nu este de acord cu redeschiderea dosarului Revoluţiei. În contextul în care Parchetul General a anunţat la începutul acestei săptămâni că ia în calcul reanalizarea acestui caz, fostul preşedinte susţine că faptele petrecute atunci sunt de domeniul istoriei și că îi înțelege pe cei care au avut pierderi, dar „asta a fost!”, „nu trebuie să dezgropăm morții”.

„Eu îi înțeleg pe cei care au avut pierderi. Dar asta a fost! A fost caracterul cel mai radical de tranformare din tot arealul nostru. Nici ungurii, nici cehii, nici polonezii nu au avut asta, nici măcar bulgarii. Deci la noi a fost o mișcare radicală de înlăturare a vechiului regim, cu sacrificii umane. Revolta din decembrie a însemnat sacrificii umane. Acum să stăm să tot … plângem morții, în loc să tragem concluziile politice adecvate pentru tot procesul de dezvoltare a societății românești…”, a afirmat Ion Iliescu.

Ion Iliescu: Eu îi înțeleg pe cei care au avut pierderi la revoluție. Dar asta a fost! Să nu dezgropăm morții

România a fost condamnată în mai multe rânduri la CEDO din cauza Dosarului Revoluției. Marți, 23 februarie, 17 români au câștigat lupta cu statul. (Detalii AICI)

În opinia fostului președinte, CEDO este „este alimentată de oameni de aici, interesați să întrețină așa ceva. (…)”.

„Nu știu cui slujește așa ceva. Altminteri, nu e nicio problemă. Dar, pusă sub acest aspect, deci luarea la întrebări și analize pe plan judiciar… A fost un moment de istorie cu părți bune și cu părți mai puțin bune, cu stări conflictuale. Am trecut peste ele, am depășit. Ce rost are să dezgropăm…? Ele trebuie să formeze obiectul unor asemenea dezbateri în cazul unor oameni care stau și studiază istoria, ca să tragem învățăminte, nu să tot întreținem o stare…”, a adăugat Ion Iliescu, referindu-se la redeschiderea celor două dosare, dosarul Revoluției și dosarul Mineriada.

Bogdan Licu, procurorul general interimar, a solicitat ÎCCJ dosarul Revoluției pentru a fi reanalizat.

Solicitarea vine după ce Asociaţia 21 Decembrie a făcut o nouă plângere împotriva soluţiei de clasare a dosarului. Pe 14 octombrie 2015, Parchetul Militar a clasat dosarul privind evenimentele din decembrie 1989.

La Revoluție, 709 de persoane au murit, 1.855 au fost împușcate, alte 343 rănite în alte împrejurări și 924 reținute. În ciuda acestor numere mari, nu există niciun vinovat. Dosarul a fost clasat în toamna anului trecut.

sursa: www.b1.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *