ȘTIRE BOMBĂ! Guvernul lui Iohannis dă bani imigranților

Guvernul a dat legea miercuri proiectul de lege care instituie cadrul legal pentru ridicarea sumei acordate de statul român unui solicitant de azil lipsit de mijloace materiale de întreținere.
Executivul arată, într-un comunicat remis Agerpres, că pe baza unor date comunicate de Institutul de Cercetare a Calității Vieții (ICCV) a fost stabilit un set de valori necesare pentru cheltuielile lunare — hrană, îmbrăcăminte, cazare — pentru un solicitant de azil, adult. Astfel, pentru sezonul cald, cheltuielile lunare totale sunt estimate la 1.117 de lei, iar pentru sezonul rece la 1.185 de lei.
Proiectul mai prevede că sunt vizați solicitanții de azil aflați într-o situație precară, din punct de vedere fizic, psihic, cât și financiar. De asemenea, actul normativ reglementează posibilitatea că în cazul depășirii capacității de cazare în spațiile administrate de Inspectoratul General pentru Imigrări, solicitanții de azil să poată beneficia, în limită fondurilor disponibile, de o sumă de bani în scopul închirierii unor spații de locuit. Cuantumul acestui ajutor lunar va fi de 1,08 ISR (indicator social de referință, care în 2015 este în sumă de 500 de lei), și va fi acordat pentru maximum 12 luni.

Sursa:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *