ULTIMA ORĂ! Descinderi la companiile care defrișază pădurile României

Consiliul Concurenţei a extins investigaţia declanşată pe piaţa masei lemnoase din România şi a efectuat noi inspecţii inopinate la sediile şi sucursalele a şase companii care activează în acest domeniu: Holzindustrie Schweighofer SRL, Egger Romania SRL, Kronospan Sebeş SA, Silva Logistic Services SRL, Alredia SRL şi Lacul Codrilor SRL, potrivit unui comunicat al instituţiei.

„Au apărut noi indicii privind posibile înţelegeri între companii din domeniu pentru împărţirea pieţei, surselor de aprovizionare şi fixarea preţurilor în cadrul licitaţiilor organizate de către Romsilva. Aceste noi indicii ne-au determinat să extindem investigaţia la nivel naţional”, spune Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței.

Documentele ridicate în cadrul inspecţiilor se află în analiza autorităţii române de concurenţă, în cadrul procedurilor specifice investigaţiei.

Potrivit capital.ro, la începutul acestei luni, Consiliul Concurenţei a declanşat o investigaţie pe privind posibile înţelegeri între companii active pe piaţa prelucrării masei lemnoase în vederea împărţirii pieţei, surselor de aprovizionare, precum şi adjudecării partizilor (volum de lemn destinat comercializării) la un preţ minimal în cadrul licitaţiilor organizate de Direcţiile silvice Alba şi Hunedoara.

De asemenea, Autoritatea de Concurenţă are în derulare o anchetă sectorială pe piaţa lemnului în cadrul căreia sunt analizate structurile şi mecanismele de funcţionare. În luna august 2015, în raportul preliminar al studiului, Consiliul Concurenței a făcut o serie de recomandări pentru îmbunătățirea mediului concurențial în acest sector.

Sursa:

http://www.stiripesurse.ro/

Un comentariu la „ULTIMA ORĂ! Descinderi la companiile care defrișază pădurile României

  • 15 aprilie 2016 la 5:32
    Permalink

    Dar la firmele de transport ” logistic ” începând cu 3,5 t când aveti de gând sa le verificati ??? Va dau un singur ex. : Atlas Imobiliare ,Alba Iulia ! Se semnează statul de plata pe saleiul din tara , dar nu primesti nimic !!! Si multe altele !

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *