Vipele Albastre au câştigat la Târlungeni, consolidându-şi poziţia de lider al serie B2

Fotbaliştii ehipei noastre au plecat la Târlungeni cu gândul declarat de a obţine toate cele trei puncte din meciul cu gazdele de la Unirea. Viperele Albastre începeau prima partidă oficilă a anului 2016 de pe primul loc al clasamentului dar la doar patru puncte distanţă de locul 7, primul care duce în play-out. În aceste condiţii, victoria era una foarte importantă în timp ce o înfrângere şi chiar un rezultat de egalitate ne complicat destul de mult situaţia.

“Bebe”, demon şi înger, “Ludu” gol de generic tv

Fotbaliştii echipei noastre au rătat cine este “şeful” pe teren încă din start. CSM a urcat liniile în jumătatea adversă şi a încercat un gol rapid. Elevii lui Pelici au fost aproape, încă din minutul cinci, atunci când Dragoş Firţulescu a pătruns spre poarta adversă şi a încercat să-l lobeze pe Perianu, care a respins în faţă. Andrei Artean a fost la recuperare dar a alunecat exact în momentul în care încerca să trimită spre poarta goală. La faza imediat următoare gazdelor le-a ieşit contraatacul. Mingea a ajuns rapid la Sorin Marin care a pătruns în careu. Bebe Vasile a pus piciorul şi centralul a arătat punctul cu var. Minciună a executat imparabil şi Unirea conducea cu 1-0. Viperele nu au acuzat şocul şi au continuat să joace um s-a stabilit, cât mai direct pe poarta adversă. Şi cu fotbalul e recunoscător cu cei care atacă, egalarea a venit repede, după doar şase minute. Denis Dumitraşcu a pătruns perfet pe bandă şi Alex Pelici a strigat de pe banca de rezerve: “Adu-o în faţa porţii”. Denis s-a conformat, a reuşit o centrare perfectă şi Babe Vasile a punctat imparabil pentru 1-1, devenind înger din demon. Peste alte trei minune Viperele puteau prelua conducerea pe tabela de marcaj, după plonjonul lui Dragoş Firţulescu dar mingea s-a dus milimetric pe lângă. Dacă Ilie Dumitrescu vedea meciul de la Târlungeni cu siguranţă ar fi afirmat: “Vâlcea îşi subordonează adversarul”. Aşa a şi fost pe teren, CSM a continuat să pună presiune şi era clar că marcarea golului al doilea era doar o chestiune de timp. Cu cinci minute înainte de pauză Costin Stoica a insistat la o fază, i-a furat mingea unui adversar şi a scăpat singur cu Perianu dar fostul portar din Zăvoi a reuşit să respingă. În minutul 44, portarul braşovenilor a fost doar spectator la mingea catapultată de Andrei Luduşan. Balonul s-a dus direct sub bară, gol de generic tv şi echipa noastră termina cum nu se putea mai bine primele 45 de minute, în avantaj, după ce Unirea a mai marcat un gol, anulat corect pe motiv de offside.

Alte multe ratări, un pic de noroc şi “Şarpele” a închis tabela

În debutul părţii secunde s-a jucat mai mult la mijlocul terenului. Gazdele au dat impresia că au preluat iniţiativa, cu o posesie mai bună a balonului dar fără a pune pericol mare la poarta apărată de Călin Fildan. La o oră de la debutul întâlnirii echipa noastră putea încheia conturile dar Andrei Luduşan a ratat dubla, reluând neinspirat, singur cu Perianu. Peste alte câtva minute, Ionuţ Stoica a pus capul la o centrare dar mingea s-a dus puţin peste. Cum fotbalul poate să fie şi nedrept, Unirea Târlungeni putea egala la a doua fază periculoasă din tot meciul după ce la prima reuşise să înscrie. Şerban a trimis peste din 2 metri, exact când arbitrul de rezervă anunţa minutele de prelungiri, patru la număr. Exact în ultimul minut, Albert Voinea a adus liniştea în tabăra echipei noastre. “Şarpele” a scăpat singur cu Perianu, l-a feentat şi la lobat pe portarul advers dar mingea s-a oprit în bară. A revenit, însă, la atacantul echipei noastre care a punctat pentru a treia oră în acest sezon. S-a terminat 1-3, rezultat conform cu realitatea din teren.

Să vină Mediaşul!

După acest rezultat, Viperele Albastre rămân pe primul loc al clasamentului, cu un avans de două puncte faţă de ocupanta locului secund, UTA Bătrâna Doamnă şi cu trei mai multe decât Chindia şi FCM Baia Mare. În următoarea rundă, sâmbătă de la ora 13.00, CSM Râmnicu Vâlcea primeşte vizita principalei favorite la promovare, Gaz Metan Mediaş. Un eventual nou succes este echivalent, practic cu accederea in play-off.

 

Rezultate:

U Cluj – CS Mioveni 0-0

Gaz Metan Mediaş – Olimpia Satu Mare 1-0

Unirea Târlungeni – CSM Râmnicu Vâlcea 1-3

UTA – FC Braşov 3-2

Chindia Târgovişte – FCM Baia Mare 1-0

FC Bihor Oradea – FC Caransebeş – nu s-a disputat

Metalul Reşiţa – Şoimii Pâncota 0-4

 

Clasament:

 1. CSM Râmnicu Vâlcea 19 11 5 3 34-16 38
 2. UTA Bătrâna Doamnă 19 10 6 3 37-22 36
 3. FCM Baia Mare 19 10 5 4 28-13 35
 4. Chindia Târgovişte 19 11 2 6 31-18 35
 5. Gaz Metan Mediaş 19 10 4 5 26-17 34
 6. CS Mioveni 19 9 5 5 29-14 32
 7. FC Braşov 19 8 7 4 38-22 31
 8. Şoimii Pâncota 19 8 5 6 24-20 29
 9. Universitatea Cluj 19 8 3 8 17-12 27
 10. FC Olimpia Satu Mare 19 7 5 7 26-24 26
 11. Unirea Tărlungeni 19 2 8 9 18-29 14
 12. CS Metalul Reşiţa* 19 2 1 16 15-59 –8
 13. FC Bihor Oradea club care a falimentat
 14. FC Caransebeş club care s-a retras din campionat

Etapa viitoare

CS Mioveni – Şoimii Pâncota

Olimpia Satu Mare – Universitatea Cluj

CSM Rm. Vâlcea – Gaz Metan Mediaş

FC Braşov – Unirea Tărlungeni

FCM Baia Mare – UTA Bătrâna Doamnă

FC Caransebeş – Chindia Târgovişte

Metalul Reşiţa – FC Bihor Oradea

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *