Noul statut al AJF Vâlcea stabileşte: Candidatul la şefia AJF trebuie să aibă studii superioare, iar preşedintele nu poate avea decât trei mandate

Un punct extrem de dezbătut la Adunarea Generală a Asociaţiei Judeşene de fotbal a fosrt cel din Statul instituţiei sportive care se referă la persoanele care vor candida la preşedinţia forului fotbalistic judeţean la viitoarele alegeri.

„Dar dacă austudii superioare în agricultură?!”

În statulul aprobat de forul legislativ vâlcean (Adunarea Generală) se arată clar că persoana care va candida, începând cu mandatul viitor, la funcţia de preşedinte va trebui să îndeplinească mai multe condiţii. Una dintre acestea este cea referitoare la obligativitatea ca cei ce-şi depun candidatura la AJF să aibă studii superioare de lungă durată. „Dar dacă au studii în agricultură?!” – a fost una dintre reacţii. Imediat a venit şi răspunsul: „Dacă vă uitaţi mai departe, vedeţi că o altă condiţie pe care trebuie să o îndeplinească cel ce-şi depune candidatura la şefia AJF este ca acesta să fi deţinut timp de 4 ani o funcţie de conducere în streucturile fotbalistice judeţene sau naţionale, deci persoana respectivă vine din sistem”, a spus actualul şef al AJF Vâlcea, Constantin Pintilie.

Preşedintele AJF poate îndeplinii această funcţie doar trei mandate

Alte condiţii pe care trebuie să le îndeplineascăcei ce vor candida, pe viitor la şefia AJF Vâlcea sunt: să deţină CUMULATIV funcţii de conducere la vreun club, asociaţie sportivă afiliată AJF Vâlcea, de şef sau membru al comisiilor AJF, la FRF sau LPF. Şi aici au apărut discuţii pentru că au fost opinii care au susţinut că acel candidat ar trenbui să fi avut 4 ani consecutiv o funcţie de conducere într-o structură fotbalistică locală sau naţională. De asemenea, noul statut de organizare şi funcţionare a AJF Vâlcea limitează mandatele preşedintelui la 3 şi limitează vârsta la 65 de ani în cazul persoanei care-şi depune candidatura la şefia AJF Vâlcea.

Un comentariu la „Noul statut al AJF Vâlcea stabileşte: Candidatul la şefia AJF trebuie să aibă studii superioare, iar preşedintele nu poate avea decât trei mandate

  • 1 martie 2016 la 23:41
    Permalink

    Foarte multe greseli…ucideti limba romana,domnule Gerea!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *