SENZAȚIONAL! Vin extratereștri!

Creșterea forțată a populației României prin acceptarea cotelor de refugiați stabilite de Consiliul European poate fi și chiar este, pentru anumite părți din societate, asimilată cu aterizarea extratereștrilor în piața centrală din Galați. Asemănarea cu extratereștrii nu este o exagerare atât de mare cum ar putea să pară la prima vedere, dacă ținem cont de diferențele culturale și religioase care au dus la respingerea ideii de împământenire a acestor populații pe teritoriul Europei. Vor trece mulți ani până când acest model de universalizare va putea fi considerat acceptabil. Este chiar mai mult decât probabil ca ideea aceasta să se dovedească a fi fost, de la bun început, o alegere total inacceptabilă.

O primă tranşă de 11 refugiaţi din cota obligatorie ajunge joi, 3 martie, la Galaţi. În total, în următorii doi ani în România vor sosi 6.205 refugiaţi. Naţionalităţile celor care sosesc joi din Grecia nu au fost dezvăluite de autorităţi. Centrul Regional de Cazare şi Proceduri pentru Solicitanţii de Azil din Galaţi va găzdui, din 3 martie, primii refugiaţi repartizaţi României conform cotelor obligatorii agreate la finalul anului trecut de liderii europeni, au declarat surse din cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări (IGI) sub anonimat.

Cei 11 refugiaţi vor sosi pe 3 martie în Bucureşti, la bordul unei aeronave din Grecia, după care vor ajunge la Galaţi, acolo unde se află unul dintre cele şase centre regionale care vor gestiona cei peste 6.200 de refugiaţi care i-au fost alocaţi României prin cotele obligatorii de redistribuire adoptate la finalul lui 2015.

Refugiaţii alocaţi României vor fi selectaţi dintre cei aflaţi deja pe teritoriul UE, mai exact în Grecia şi Italia, şi vor veni pe parcursul a doi ani. Practic, sistemul cotelor obligă autorităţile române să transmită solicitări pentru relocare către instituţiile din Grecia şi din Italia. Inspectoratul General pentru Imigrări din subordinea Ministerului Afacerilor Interne a realizat planificarea până la finalul anului 2017. Primele tranşe de refugiaţi care vor ajunge în România în următoarele luni însumează 315 persoane, 190 din Italia şi 125 din Grecia, a declarat recent Eleodor Pîrvu, şef de serviciu în cadrul IGI. Deocamdată, autorităţile române nu au dat detalii despre ţările de origine ale refugiaţilor care vor fi cazaţi în cele şase centre regionale, anunță adevarul.ro.

Sursa:

Stiripesurse.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *