PROIECT INEDIT ÎN ROMÂNIA!

În București ar putea exista un loc de unde poți lua mâncare fără să plătești. Este vorba despre „Bancă Locală de Alimente Sector 6”, un proiect iniţiat de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 cu scopul de a ajuta persoanele cu venituri mici de pe raza sectorului 6 prin acordarea de alimente gratuite, informează romaniatv.net.
Potrivit proiectului, beneficiarii Băncii Locale de Alimente vor fi familiile fără venituri, persoanele fără adăpost, persoanele cu dizabilităţi, tinerii proveniţi din centre de plasament, persoanele care suferă de boli cronice, persoanele vârstnice sau familiile numeroase.

„România nu are o legislație în sensul prevenirii risipei de hrană, în România nu există o strategie privind redistribuirea resurselor alimentare către persoanele care au nevoie stringentă de alimente, care nu au resursele financiare necesare pentru a-și asigura nivelul minimal de hrană zilnică. Totodată, în contextul efectelor nocive ale distrugerii alimentelor şi consecinţelor asupra mediului înconjurător, considerăm că se impun acțiuni imediate, pornind de la nivel local, în vederea realizării unui set de măsuri care să realizeze transferul resurselor alimentare care ajung spre distrugere către categoriile de cetăţeni care nu îşi pot asigura hrana zilnică”, susţin iniţiatorii proiectului.

Înainte de a distribui gratuit alimentele, reprezentanții DGASPC Sector 6 vor face anchete sociale la domiciliul beneficiarilor.

Produsele care vor aproviziona Banca de Alimente vor proveni din donaţii, din surplusurile industriei alimentare, unor producători agricoli, retaileri, din produsele necomercializate ale hipermarketurilor şi supermarketurilor.

O iniţiativă asemănătoare aparţine Direcţiei Generale de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti.

Sursa:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *