SENZAȚIONAL! Proiect de lege care îi lasă pe șoferi fără permis

Șoferii prinși băuți la volan vor avea mai mult de suferit dacă senatorii și deputații vor adopta o lege care prevede sancțiuni extrem de dure: amenzi de până la 15.000 de lei și chiar anularea permisului de conducere.

Proiectul de lege inițiat de parlamentari prevede că toți șoferii depistați de polițiști cu alcool în sânge, rămân fără permis pentru 2 ani sau 5 ani. Mai mult, o altă prevedere a proiectului legislativ arată că dacă un șofer recidivează nu va mai putea lua niciodată permisul de conducere.

Suspendarea permisului și amenzile diferă în funcție de alcoolemia depistată la șofer și de infracțiunea pe care acesta a comis-o. Limitele sancțiunii contravenționale sunt între 5.000 și 15.000 de lei. Astfel, cu cât șoferul are mai mult alcool în sânge, cu atât amenda și perioada de suspendare a permisului de conducere vor fi mai mari.

„Nu este normal ca aceia care nu se pot lăsa de băutură să aibă dreptul de a conduce. Acești indivizi sunt pericol public care omoară oameni sau distrug alte bunuri. Trebuie spus stop acestor inconștienți. Sancțiunile de acum din lege sunt lejere pentru bețivii care conduc mașini pe drumuri publice. Nu există scuze pentru faptul că ai condus băut. Asta e inconștiență și nesimțire, trebuie sancționată”, a declarat deputatul Petru Movilă, unul dintre inițiatorii legii, pentru libertatea.ro.

Sursa:

http://www.reporterntv.ro/

2 comentarii la „SENZAȚIONAL! Proiect de lege care îi lasă pe șoferi fără permis

 • 9 martie 2016 la 13:31
  Permalink

  sint sofer dar sint pentru! si as sugera ca accidentul cu urmari tragice sa nu mai fie catalogat „omor din culpa” ci omor calificat daca vinovatul a consumat alcol.

  Răspunde
 • 27 mai 2016 la 13:19
  Permalink

  o veste foarte buna….dar se va aplica si in cazul beizadelelor,copiilor de bani gata?! chiar sunt curios.George din Tulcea

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *