INCREDIBIL! Merkel atac virulent la adresa țărilor balcanice si din UE

„Problema nu se rezolvă printr-o decizie unilaterală”, a declarat Merkel la postul de radio public german MDR. „Este nevoie de o decizie care să fie bună pentru toate cele 28 de țări (membre ale UE). De aceea, mă angajez pentru o soluție europeană adevărată, adică o soluție a celor 28” de membri ai UE, a insistat Merkel. „Personal, cred că decizia unilaterală a Austriei, urmată de cea a țărilor din Balcani, ne aduce, desigur, mai puțin refugiați, însă pune, pe de altă parte, Grecia într-o situație foarte dificilă”, a continuat ea.
Dacă nu vom ajunge la un acord cu Turcia, Grecia nu va putea suporta multă vreme povara migrației, a avertizat cancelarul federal german, în condițiile în care pe teritoriul grec sunt blocați zeci de mii de migranți.
Referindu-se la planul de acțiune elaborat de UE și Turcia, Merkel a insistat asupra faptului că Ankara „nu va decide singură”. „Am avertizat că într-o astfel de decizie — și detaliile mai trebuie încă puse la punct — contează Înaltul Comisariat al ONU pentru Refugiați (UNHCR)”, a declarat Merkel.
Ruta Balcanilor, coridor care permite trecerea migranților și care era folosit din vara trecută, a fost închisă miercuri, după decizia Sloveniei de a nu mai lăsa să treacă refugiați pe teritoriul său. Măsura, menită să-i descurajeze pe noii migranți să plece spre Europa, acutizează riscul de criză umanitară în Grecia.
Închiderea acestui itinerar crește și mai mult presiunea asupra UE și Turciei de a finaliza un acord menit să stăvilească afluxul de refugiați.

Sursa:

http://www.agerpres.ro/

Un comentariu la „INCREDIBIL! Merkel atac virulent la adresa țărilor balcanice si din UE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *