BREAKING NEWS! Doliu în lumea sportului românesc și mondial

Iolanda Balaș Soter, fosta mare campioană și președinte a Federației Române de Atletism, a murit astăzi, la vârsta de 79 de ani.

Iolanda Balaș, una dintre cele mai mari sportive ale României, a fost dublă campioană olimpică, la Roma 1960 și Tokyo 1964, la proba de săritură în înalțime.

Gabriela Szabo a declarat pentru Antena 3 că regretă enorm moartea celei care i-a fost mentor.

„Parcă a picat cerul peste mine cand am auzit. A fost practic mentorul meu. Iolanda Balaș a fost doamna atletismului românesc. E fără egal. A fost un om de excepție. Ei i se datorează că avem stadioane de atletism în România. Ieri mi-a trimis revista atletismului românesc și în ciuda suferinței ei, era în fiecare zi la 6 jumate dimineața la Fundația Atletismului Românesc”, a spus Gabriela Szabo.

Ministrul Tineretului și Sportului, Elisabeta Lipă a declarat și ea că nici nu poate să creadă că această campioană s-a stins.

„Nu pot să cred, sunt foarte tristă. A plecat un om deosebit dintre noi”, a spus Elisabeta Lipă la Antena 3.

Sportiva a stabilit 14 recorduri mondiale și a avut o serie de 105 concursuri consecutive câștigate, performanță unică în lume.

Între 1988 și 2005, Iolanda Balaș, născută pe 12 decembrie 1936, la Timișoara, a fost președinte al Federației Române de Atletism. De-a lungul cariere, a mai cucerit două medalii de aur la Campionatele Europene, 1958 și 1962, și una de argint, în 1954.

Sursa:

stiripesurse.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *