Fosta mare handbalistă Edit Matei: „Când am creat clubul de junioare, am vrut să întorc handbalului ceva din satisfacţiile pe care acesta mi le-a dat”

Invitată la emisiunea Sport Plus, la TV Etalon, emisiune produsă de publicaţia Info Puls, fosta mare handbalistă Edit Matei (fostă Torok) a vorbit despre perspectivele din handbalul viitor (din punctul său de vedere) dar şi despre ideea care a dus la infiinţarea, alături de sora sa, Maria Torok Duca, a unui club de handbal juvenil, HC Torok. „Handbalul mi-a dat tot, mi-a dat multe satisfacţii, asfel că prin infiinţarea acestui club am vrut, arecum, să întorc şi eu handbalului ceva din asta”. Edit Matei este cea mai titrată fostă handbalistă a României, cu 4 Ligi ale Campionilor câştigate – ca jucătoare la Hypo Viena.

„S-a ajuns la fundul sacului!”

Edit Matei a vorbit şi despre modalitatea care a dus la desfiinţarea Clubului oltchim: „Eu cred că s-a cheltuit mai mult, în special în salariile jucătoarelor şi staffului tehnic, faţă e cât s-a încasat, ca societate. Apoi, lucrul acesta a creat şi unele repercusiuni indirecte. Multe dintre jucătoarele de la alte echipe au luat ca etalon salariul unei jucătoare de la Vâlcea. Şi atunci, jucătoarea X, care urma să semnaze cu clubul Y a mers acolo cu ideea: dacă jucătoarea A de la Oltchim are, să zicem, un salariu de 10.000 de euro, eu de ce să nu primesc măcar 5.000?! Dar trebuie văzut ce făcea jucătoarea asta pentru banii ăştia. Nu cumva se sărise „coarda” prea mult? Aţi văzut, în dorinţa de a crea o concurenţă cât de cât Oltchim-ului, domnul Florescu a vrut să facă o echipă competitivă la Braşov. Lucrurile n-au ţinut prea mult, şi era normal să se întâmple aşa, pentru că imediat s-a ajuns la fundul sacului. Şi apoi, în cazul echipei din Vâlcea, economic vorbind, în ultima vreme singura societate care finanţa clubul masiv era Societatea Compercială Oltchim care avea probleme. Sigur, din punct de vedere al investiţiilor, nici nu poate fi comparată o investiţie în fotbal, financiar vorbind, cu una făcută în handbal. Şi câştigarea Ligii Campionilor e recompensată n gandbal cu o sumă infimă faţă de cât primeşte o echipă care câştigă acelaşi trofeu în fotbal”.

„În ’90. la Chimistul, eram o adevărată familie”

Fosta mare handbalistă şi-a amintit şi despre momentele frumoase petrecute în perioada anilor 90 la Chimistul. „Eram toate ca o familie. Pentru că toate eram plătite la fel, dacă am fi cumpărat un kg de carne, cumpăram toate. Apoi, în ’90 am plecat la Hypo, iar în ’95 m-am întors cu gândul să mai joc un pic, dar vroiam să fac un copil, neapărat. Vreau să vă spun că în ’95, când m-am întors la Oltchim, nu mai era aceeaşi atmosferă. Deja se juca pe dolari şi fiecare era pentru ea”. Edit Matei nu se gândeşte să înbceapă munca de antrenor: „Mai antrenez la club – HC Torok – dar din plăcere!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *