Curtea de Conturi acuză Ministerul Energiei, E.ON și GDF Suez!!!

Tariful de distribuție ar fi trebuit redus, astfel încât consumatorul să plătească mai puțin, arată un raport publicat de Curtea de Conturi, care arată că nu au fost respectate contractele de privatizare pentru Distrigaz Nord și Distrigaz Sud, informează B1 TV.
Potrivit contractului de privatizare, în perioada 2005-2008, trebuia să se aplice o reducere de 15% a tarifului de distribuție a gazelor naturale care s-ar fi văzut în factura plătită de consumator.
Distrigaz Nord și Distrigaz Sud au fost cumpărate în anul 2004 de către E.ON și GDF Suez. Potrivit Curții de Conturi, Ministerul Energiei nu a urmărit aplicarea prevederilor care prevăd ieftinirea gazelor.
”Nu s-a aplicat o clauză care cerea aplicarea, pentru prima perioadă de reglementare, a unei reduceri de 15% asupra tarifului de distribuție a gazelor naturale stabilit de Autoritatea de Reglementare (abatere identificată în cazul Contractului nr. 6/2004 privind privatizarea SC Distrigaz Sud SA București și a Contractului nr. 7/2004 privind privatizarea SC Distrigaz Nord S.A. Târgu-Mureș)”, se arată în raport.

Sursa:

actovenews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *