La Vâlcea, aritmetica PSD+UNPR+ALDE = FÂS LIBERAL

Pentru că alegerile locale bat la uşă, a venit vremea alianţelor. Alegerile au loc în oraş, în comună, în judeţ, însă alianţele se fac la centru şi din cauza asta în teritoriu apar probleme, sau mai bine zis neconcordanţe. De exemplu, la centru se tot vorbește despre un mariaj în trei: PSD+ALDE+UNPR. Un mariaj frumos, plin de pupături şi îmbraţişări, probabil doar de faţadă şi probabil soldat cu un divorţ după alegeri, dar asta este o altă poveste.

Mai bine să ne îndreptăm atenţia către teritoriu, adică spre judeţul Vâlcea, unde mariajul este aproape imposibil. De ce? Pentru că în Vâlcea partidele mici au lideri plecați de la partidele mari din orgolii, orgolii mari! Tocmai cu aceste partide trebuie să facă acum alianță? Alianţă băgată pe gât de la centru! Din partea UNPR, domnul Mazilu, care a plecat de ceva timp din sânul PSD, poate colabora cu foştii colegi în schimbul garantării unui loc în parlament. Ştie toată lumea că are un cuvânt de spus pe zona sa, însă cuvântul se vinde scump: sprijin contra fotoliu.

Dacă la prima parte a mariajului lucrurile sunt relativ simple, la partea cu ALDE încep să se complice, nu de alta, dar mariajul vine… cu oameni proaspăt ieşiţi dintr-un divorţ. La Vâlcea, ALDE este condusă de Dan Niţu, senatorul care s-a supărat pe liberali pentru că nu au vrut să meargă pe mâna lui la Consiliul Județean. Lângă Niţu au venit Jurcan, Ion Nicolae, Pistol (neoficial încă). Sună cunoscute numele? În ordinea numerelor de pe tricouri, aceștia sunt ex. PDL,PNL,PNL, sau în urma fuziunii PNL-PDL toți trei sunt foşti liberali.

Ajungem şi la întrebarea finală: Cum va funcţiona mariajul? Partidele mici au orgolii mari? Sau Liberalii au un strateg mai bun decât lasă Buican să se vadă? Există posibilitatea ca toată această demonstraţie de forţe să nu fie altceva decât o mare gargară orchestrată frumos din spate de liberali. Oamenii din ALDE pot juca la două capete, aruncați în sânul PSD, chiar de adversarul Buican, care ştie că cea mai importantă funcţie este cea de la Consiliul Judeţean. Avem toate ingredientele pentru un mare FÂS LIBERAL la Vâlcea, un praf în ochii electoratului PSD, un mariaj soldat parcă cu un divorţ înainte de căsătorie.

MIG

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *