Medicul Ploscaru, concediat de Ziua femeii

Cel mai “macho man” medic din Spitalul Judeţean Vâlcea, chirurgul Constantin Ploscaru, a fost dat afară pe 8 martie,  de Ziua Internaţională a Femeii. Câtă ironie! Medicul şi-a pierdul locul de muncă din cauza unui ,,accident banal”… şi-a înfipt bisturiul în cervicala unui coleg, chirurgul Emil Bărbulescu, şeful Secţiei de Chirurgie. Incidentul a avut loc în data de 16 ianuarie 2016, chiar în sala de operaţii, sală ocupată abuziv de Ploscaru. Bărbulescu i-a cerut explicaţii, iar Ploscaru i-a răspuns cu înjurături şi câţiva pumni. Bărbulescu a răspuns cu aceeaşi metodă neortodoxă şi a primit în final un bisturiu în ceafă…procedură medicală care l-a trimis pe Ploscaru  în arest preventiv pentru 30 de zile, sub acuzaţia de tentativă de omor. Decizia a fost dată de Tribunalul Vâlcea, care a dispus prelungirea măsurii preventive.

Comisia de anchetă a SJU Vâlcea a reacţionat abia în data de 8 martie, când l-a  concediat pe Ploscaru  în baza  Articolului 61 din Codul Muncii, care  stipulează că angajatorul poate desface contractul de muncă pentru motive care ţin de salariat, dacă acesta din urmă a fost arestat preventiv sau la domiciliu pentru o perioadă mai mare de 30 de zile. „Membrii comisiei s-au întrunit în data de 8 martie 2016 şi au constatat că s-a depăşit cu mult termenul de 30 de zile de arest la domiciliu prevăzut de Codul Muncii, drept urmare au decis desfacerea contractului de muncă.  În cazul în care se va solicita scoaterea la concurs a postului ocupat până de curând de către domnul doctor, iar Comitetul Director va aproba această cerere, abia atunci vom angaja un alt chirurg”, a declarat managerul SJU Vâlcea, chirurgul Dan Ponoran.

D.N

2 comentarii la „Medicul Ploscaru, concediat de Ziua femeii

 • 14 martie 2016 la 14:24
  Permalink

  Îmi pare rău să vă zic dar a fost o înscenare politică va zic un lucru Domn Doctor ploscari îl cunosc de mic copil problema sta în felul următor cum este în România prostia și porci guvernamentali se ocupă de mislucuri și doi știu să arate prostia și nu adevărul adevaratul lucruri este realitatea nu prostia de a prosti populatia simplu și mai un ultim lucru sintetică niște jegoși să faceți o nedreptate care se numeste minciunea și prostire a populației

  Răspunde
 • 14 martie 2016 la 19:34
  Permalink

  In primul rand, esti praf la gramatica si punctuatie.

  In al doilea rand, Ploscaru a ucis multa lume, problema e ca nu a fost reclamat, sau daca a fost s-a musamalizat totul. Era sa il omoare pe tatal meu asa ca presupun doar ca esti un diversionist. Si prost.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *