Mugurele, cât de mic ai început să fi!

”În fapt, în cursul anului 2009, familia Măgureanu Maria și Virgil au depus documentația și a obținut PUZ-ul în vederea edificării unui bloc cu o suprafață de circa 3000 metri pătrați pe terenul ce îl dețineau în București, str. Zăgazului nr. 4, Sector 1. În vederea obținerii PUZ-ului de la Primăria Municipiului București și a autorizației de construcție de la Primăria Sectorului 1, Biriș Ion Andrei a solicitat suma de 150.000 de Euro pentru a achita șpăgile cerute de funcționari publici din aceste instituții, motivând această valoarea prin faptul că terenul era încadrat în zona verde V3B – Complexe și Baze Sportive și nu se putea aprobă legal construirea acolo a unui imobil de asemenea dimensiuni. Biriș Ion Andrei a avansat el aceste sume, iar ulterior aprobării creditului fraudulos de la BRD Group Societe Generale SA (astfel cum este descris în paragraful ulterior), Măgureanu Marian a scos din bancă suma de 150.000 Euro folosind acte justificative false și i-a restituit-o lui Biriș Ion Andrei. Cei 150.000 de Euro au fost înmânați de către Măgureanu Marian lui Biriș Ion Andrei în casă și în prezența lui Măgureanu Maria, subsemnata Măgureanu Alina Ioana fiind martor ocular la această operațiune. Nu am cunoștință căror funcționari din cadrul Primăriei Municipiului București și Primăriei Sectorului 1 București a plătit Biriș Ion Andrei aceste sume.
În vederea finanțării construcției, familia Măgureanu Maria și Virgil au contractat un credit de la BRD Group Societe Generale SA în valoare de 2.800.000 Euro. Respectivul credit a fost obținut prin trafic de influență la nivelul conducerii Băncii Naționale a României, prin apelarea la vechea cunoștință a lui Măgureanu Virgil, numitul Isărescu Mugur Constantin, în acel moment Guvernator al BNR, subsemnata Măgureanu Alina Ioana fiind martor ocular la apelurile telefonice efectuate de către Măgureanu Virgil către Isărescu Mugur Constantin și în decursul cărora s-a discutat explicit despre influențarea funcționarilor BRD Group Societe Generale SA în vederea acordării creditului nominalizat.
Isărescu Mugur Constantin a apelat la (…) în vederea acordării creditului respectiv cu derogare de la normele bancare în vigoare. Creditul respectiv a fost aprobat imediat după intervenția numitului Isărescu Mugur Constantin la conducerea BRD Group Societe Generale SA. Nu avem cunoștință dacă pentru intervenția respectivă numitul Isărescu Mugur Constantin a fost recompensat în vreun fel de către Măgureanu Virgil, dar avem cunoștință de faptul că Măgureanu Virgil l-a vizitat de mai multe ori pe Isărescu Mugur Constantin în biroul acestuia din Banca Națională a României în perioada respectivă.
În cursul anului 2010, în perioada în care imobilul se află în construcție și nu fusese finalizat, am fost vizitați pe șantierul imobilului de mai multe ori de către Vălean Adina-Ioana, europarlamentar, devenită soția lui Antonescu George-Crin-Laurențiu din septembrie 2009, precum și de către o arhitectă angajată de această. Motivul vizitelor era achiziționarea unui apartament de lux constituit din două apartamente ale imobililui menționat și care urmă să fie finalizat conform dorințelor soților Antonescu George-Crin-Laurențiu și Vălean Adina-Ioana. În acest sens s-au încheiat în dată de 10.12.2010 la BNP Nedelcu Cristian Traian două antecontracte de vânzare-cumpărare între Măgureanu Maria și Vălean Adina Ioana.
În urmă presiunilor exercitate de Dobrescu Dragoș și Walter Florian, Măgureanu Marian, având acordul lui Măgureanu Maria și Virgil, a decis vânzarea apartamentelor către Antonescu George-Crin-Laurențiu și Vălean Adina-Ioana la o valoare mult sub prețul de piață (valorea fiind diminuată cu circa jumătate), urmând că diferența de preț până la valoarea reală să fie achitată de Romprest indirect, prin achiziționarea unui apartament în același imobil dar la o valoare supraevaluată, astfel încât să compenseze pierderea financiară, cumpărare ce s-a și realizat ulterior. Doarece familia Antonescu George-Crin-Laurențiu și Vălean Adina-Ioana nu puteau justifică legal faptul că dispuneau de banii necesari achiziționării apartamentului, chiar și la valoarea diminuată, Măgureanu Marian a fost de acord cu efectuarea unei expertize imobiliare de către un expert agreat al BRD Group Societe Generale SA, în beneficiul și pentru cei doi cumpărători, care să constituie baza legală pentru acordarea unui împrumut de către BRD Group Societe Generale SA, astfel încât sumele plătite de cei doi cumpărători să fie corespunzătoare declarațiilor oficiale de avere.
Contractul de vânzare-cumpărare s-a încheiat astfel în condiții ilegale, prin declarea de date false în față notarilor, atât la încheierea ipotecii imobiliare cât și la acordarea creditului ipotecar către familia Antonescu George-Crin-Laurențiu și Vălean Adina-Ioana. În urma acestui favor făcut celor doi soți, Măgureanu Marian, Walter Florian și Dobrescu Dragoș i-au solicitat lui Antonescu George-Crin-Laurențiu să intervină la Primăria Sectorului 1 București în vederea asfaltării străzii Zăgazului, viabilizării terenului prin racordarea la utilitățile publice și prelungirea contractelor de salubrizare încheiate între Romprest și Primăria Sectorului 1 București, precum și majorarea valorii acestora, lucruri care s-au realizat integral.
Suplimentar, doresc să menționez că în perioada respectivă urmă să se aprobe proiectul unei șosele rutiere ce traversa parcul Bordei și traseul acesteia era prevăzut a fi extrem de aproape de imobilul din str. Zăgazului nr.4. Măgureanu Marian i-a solicitat în prezența mea lui Vălean Adina-Ioana să intervină la conducerea Primăriei Municipiului București pentru stoparea respectivului proiect rutier ce ar fi diminuat mult valoarea de piață a imobilului menționat. Am cunoștință de faptul că Vălean Adina-Ioana personal a făcut intervenții pe lângă soțul ei, iar acesta a intervenit personal la Primarul General și consilierii liberali din Consiliul General al Municipiului București pentru blocarea proiectului”.
Alina Măgureanu: „Măgureanu Virgil i-a solicitat lui Isărescu Mugur Constantin să intervină la conducătorii băncilor Veneto Banca (…) și Banca Transilvania astfel încât să i se aprobe sumele necesare, în valoare de 2 milioane de euro”.

sursa:

activenews.ro

3 comentarii la „Mugurele, cât de mic ai început să fi!

 • 16 martie 2016 la 16:12
  Permalink

  Invata sa scrii. De abia dupa aceea posteaza. Se scria fii nu fi, adica 2 de i.

  Răspunde
  • 30 martie 2016 la 12:51
   Permalink

   Bine argumentat, numai ca nu citeste nimeni comentariile. Nu au pic de respect fata de cititori.
   Presa romana….

   Răspunde
 • 30 martie 2016 la 12:52
  Permalink

  Bine argumentat, numai ca nu citeste nimeni comentariile. Nu au pic de respect fata de cititori.
  Presa romana….

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *