ȘOCANT! Codruț Marta asasinat la ordinul lui Dobrescu și Schwartzenberg. Numele lui Băsescu apare în denunț

Într-un prim denunţ, Alina Măgureanu I-a denunţat pe omul de afaceri Dragoş Dobrescu, asociat în SC Romprest SA, domiciliat în Bucureşti şi pe Elan Schwartzenberg. Denunţul precizează:

„În cursul anului 2012, în luna martie, în data de 10 martie – sâmbăta, am participat la un prânz la o casă din comună Izvorani (…). La masă mai erau prezenţi ca invitaţi următoarele persoane: Măgureanu Marian, soţul meu la acel moment, Dobrescu Dragoş împreună cu soţia/concubina, Lăcustă Diana, Schwartzenberg Elan (…) împreună cu soţia lui, Anghel Venera, soţia lui Sorin Anghel, gazdele petrecerii.
La masa respectivă, ţinând cont de legăturile de prietenie foarte vechi între cei prezenţi, principalul subiect de discuţie a fost situaţia creată de ancheta DNA şi DIICOT Braşov în privinţa cazului Nemeş de evaziune fiscală din operaţiuni ilegale cu produse petroliere. Cu acea ocazie am aflat că Schwartzenberg Elan împreună cu Dobrescu Dragoş erau şi ei implicaţi în respectiva fraudă. De asemenea s-a discutat în clar că numitul Marta Codruţ, în acel moment director de cabinet al lui Blejnar Sorin, Preşedinte al ANAF, ştia deja prea multe detalii şi despre alte afaceri ale celor doi, şi că o sumă de 10 milioane de euro nu le putea fi restituită deoarece numai Marta Codruţ cunoştea detaliile despre banca şi contul în care se află. Atmosfera de la masă a fost tensionată datorită acestor discuţii, mai ales din momentul în care Dobrescu Dragoş a declarat că Marta Codruţ trebuie să fie lichidat şi a precizat că urmează să îngroape cadavrul într-o pădure, precizând textual: «Băi, ăsta acum se joacă cu noi? I-am dat mână liberă şi el acum se apucă să ciripească? Gata, Codruţ trebuie să dispară! Şi ştiu şi pădurea unde să-l îngropăm».
La câteva zile după această petrecere, soţul meu Măgureanu Marian a venit acasă extrem de şocat şi mi-a declarat că Dobrescu Dragoş şi Schwartzenberg Elan sunt extrem de periculoşi, că ştie că l-au lichidat deja pe Marta Codruţ şi că l-au îngropat într-o pădure, exact aşa cum şi declaraseră la masa respectivă şi mi-a precizat că nu se aştepta la aşa ceva şi a avut impresia la acel moment că cei doi glumesc. După alte câteva zile s-a anunţat oficial în presă dispariţia lui Marta Codruţ, ceea ce mi-a întărit convingerea că cei doi, Dobrescu Dragoş şi Schwartzenberg Elan, sunt ordonatorii asasinatului.
Doresc să menţionez în mod expres faptul că şi la această petrecere, precum şi la toate întâlnirile la care am participat alături de Dobrescu Dragoş şi Schwartzenberg Elan, se discuta deschis despre protecţia pe care aceştia o primeau în afacerile lor din partea lui Blejnar Sorin, şeful lui Marta Codruţ, din partea lui Comăniţă Victor, şeful Direcţiei Generale a Vămilor, din partea lui Tică Horaţiu, soţul Adelei, şefa de cabinet a preşedintelui României, Traian Băsescu, şi din partea lui Moldoveanu Daniel, consilier prezidenţial şi coordonatorul Centrului Naţional de Informaţii, structura din cadrul Preşedinţiei României care se ocupa cu coordonarea tuturor serviciilor secrete din România. Cei doi, Dobrescu Dragoş şi Schwartzenberg Elan, discutau deschis despre faptul că, în schimbul acestei protecţii de la cel mai înalt nivel pentru afacerile lor ilegale, ofereau în mod constant sume mari de bani, inclusiv au contribuit la finanţarea ilegală a campaniei electorale a lui Băsescu Traian în cadrul alegerilor prezidenţiale din 2009. Îmi aduc aminte cum, în anul 2009, la diverse petreceri la care participăm alături de ei împreună cu soţul meu, Măgureanu Marian, cei doi vorbeau frecvent despre colectarea de bani şi de la alte persoane pentru campania prezindenţială a lui Băsescu Traian, sumele la care se refereau fiind de ordinul milioanelor de euro. Arăt de asemenea că la numeoase petreceri organizate de Dobrescu Dragoş şi Schwartzenberg Elan în acei ani am participat alături de soţul meu, Măgureanu Marian, împreună cu Blejnar Sorin şi soţia acestui, cu Comăniţă Victor şi soţia acestuia, Andreea Diana, cu Tică Horaţiu şi soţia acestuia, Adela, la toate aceste petreceri discutându-se deschis despre afaceri ilegale, precum şi şpăgi şi comisioane plătite unor înalţi funcţionari publici şi demnitari români în schimbul protecţiei asigurate de aceştia. (…)
Avem suspiciuni rezonabile că Dobrescu Dragoş şi Schwartzenberg Elan se fac vinovaţi de infracţiunile de instigare şi posibilă complicitate la omor calificat, constituire de grup infracţional organizat în vederea evaziunii fiscale cu consecinţe deosebit de grave, dare de mită, trafic de influenţă, cumpărare de influenţă, finanţare ilegală de campanie electorală, obţinerea şi utilizarea de informaţii secrete de stat secrete de serviciu sau nepublice.”

sursa:

bursa.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *