VAMA VECHE VA FI INVADATĂ DE IMIGRANȚI!

Sute de refugiaţi sirieni ar putea ajunge cât de curând pe litoral nostru, chiar dacă, oficial, autorităţile nu confirmă încă acest fapt.
Comunităţile din Vama Veche, 2 mai şi Limanu au fost anunţate neoficial că se aşteaptă un posibil val de cel puţin 500 de oameni.

UE-imigranti-Romania

La Vama Veche, fosta unitate militară este transformată în tabăra de refugiaţi, iar lucrările de amenajare sunt în plină desfăşurare.
Undeva la mai puţin de 20 de metri de graniţa cu Bulgaria şi în zonă este agitaţie de câteva zile. Mai multe echipe de muncitori au primit ordin ca în maximum două săptămâni să termine lucrările de reabilitare la această fostă unitate militară, ce va fi transformată în tabără pentru refugiaţi.

61720628

Forfota a început la sfârşitul săptămânii trecute. De atunci, se munceşte de zor. Misiunea muncitorilor este clară: trebuie să termine lucrările până la începutul lunii aprilie.
Autorităţile din sudul litoralului au primit în urmă cu câteva luni o solicitare de la Garda de Coastă care cerea informaţii despre posibile clădiri ce pot fi transformate în centre pentru primirea refugiaţilor. Unitatea militară de la Vama Veche este una dintre aceste clădiri. Acum Garda de Coastă recunoaşte un singur lucru: „facem într-adevăr lucrări de igienizare a imobilului”, dar nu spune şi motivul. Asta deşi comunitatea din Vama Veche a fost înştiinţată, neoficial, că sunt aşteptate câteva zeci de sirieni.
Cei mai mulţi localnicii nu sunt însă foarte încântaţi de ideea unor oaspeţi necunoscuţi.
Bărbat: „Nu ştim cu cine avem de-a face, nu ştim ce fel de oameni sunt. În primul rând, dacă ar fi numai femei şi copii ar fi cum ar fi. Nici primarul nu e de acord, nici domnul vice.”
Bărbat: „Ce să caute aia la noi, nu suntem noi destul de bătuţi de soartă, îi mai aducem şi pe ăştia aici.”
Localnic: „Se poate întâmpla şi cu noi mâine. Eu cred că ar fi bine nu ştii ce îţi rezervă ziua de mâine.”
Cei care au şi afaceri în zona spera că soluţia să fie una temporară.

sursă:
stirileprotv.ro

Un comentariu la „VAMA VECHE VA FI INVADATĂ DE IMIGRANȚI!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *